Agencija Lian Sports Faljija Ramadanija tužila Partizan zbog 150.000 evra: Zahtevaju "hitno poravnanje velikog duga" 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan je tužila agencija Lian Sports (nekadašanja Dito Trejding end Konsalting Limited) potražujući 150.000 evra kao naknadu za skautiranje i “druge fudbalske usluge”.

Ugovor sa Partizanom pomenuta agencija je potpisala januara 2017. godine, a njime je predviđeno da Dito Trejding end Konsalting crno-belima pomogne u različitim aktinostima. Među njima je i identifikacija potencijalnih transfer meta, skautiranje mladih igrača, uspostavljanje kontakata sa iskusnim fudbalerima i drugim evropskim klubovima, piše „Malta Tajms“ a prenosi Mocart Sport.

Fiksna cena je postavljena na 150.000 evra, a tu nisu uračunati troškovi putovanja i mobilne komunikacije.

Inače, jula 2022. agencija Dito Trejding end Konsalting se spojila sa agencijom Lian Sports Limited Falija Ramadanija, registrovanom u Irskoj. Treba ipak istaći da Ramadani bar zvanično nije imao udela u poslovanju firme u vreme kada je dug nastao.

Malta Tajms dalje piše da je Lian Sports onda pokušao da dogovori vansudsko poravnanje sa crno-belima i da je zvanično pismo o namerama poslao još 24. jula ove godine. Tada je tražio “hitno poravnanje velikog duga”.

Iz Humske nije bilo odgovora, pa je celu stvar u ruke preuzeo advokat sa Malte Karlos Bugeja, zastupnik Lian Sportsa. Prvobitnim ugovorom je i dogovoreno da će za sve eventualne sporove biti nadležan sud na Malti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari