"Ako se Skupština ne održi sutra...": FIFA i UEFA prete konsenkvencama u slučaju da ne bude izabran predsednik FSS 1foto: Starsport

Predstavnici dve krovne organizacije šokirani i razočarani današnjim dešavanjima u Staroj Pazovi.

Zbog nepostojanja krvoruma, tj, prisustva manje od 43 potrebna delegata (od ukupnog broja – 85), sednica izborne Skupštine Fudbalskog saveza Srbije i očekivano postavljanje jedinog kandidata Nenada Bjekovića za novog predsednika FSS pomereni su za 24 sata, tj. za 14.00 sati 1. novembra.

„Jako smo zabrinuti jer nije bilo kvoruma za održavanje ove Skupštine. Kao što znate pratimo smo ceo izborni proces, prošli kroz celu reviziju i očekivali smo da se izbori održe danas. FSS je potrebna stabilnost jer za 3 nedelje počinje SP. Nadamo se da će sutra biti održani izbori po istom programu i dnevnom redu.

Ako se sutra ne održi, to ćemo morati da prijavimo u UEFA i FIFA, a ako se ne održi ni sutra, moraćemo da izvestimo naša sedišta i da preduzmemo dalje korake i vidimo kakve će konsekvence biti“, rekao je iznenađeni izaslanik Evropske fudbalske federacije, Luka Nikola.

Pored predstavnika UEFA svoje viđenje današnje rašomonijade dao je i njegov kolega iz Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

„Razočarani smo jer nije došlo do kvoruma, a do početka Mundijala je ostalo ioš samo tri nedelje. Ostaćemo i sutra ovde, a ukoliko se ne održi Skupština, UEFA i FIFA će zasedati po ovom pitanju i verovatno će biti posledica“, rekao je medijima Elkan Mamadov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari