Ništa od ustoličenja Bjekovića: Izbor predsednika FSS propao zbog kvoruma, sutra novi pokušaj 1foto: Starsport

Izborna Skupština Fudbalskog saveza Srbije odložena zbog slabog odziva delegata.

Uprkos javnom i oštrom protivljenju Crvene zvezde već viđenoj promociji aktuelnog zamenika predsednika Nenada Bjekovića u punopravnog naslednika Slaviše Kokeze do jutros se činilo da je ustoličenje nekadašnjeg sportskog direktora Partizana završena stvar. I čista formalnost.

Međutim, nakon jutrošnje najave protesta od strane navijača crveno-belih, a ubrzo posle toga i pretnje Zvezdinog rukovodstva nemirima u fudbalskoj Srbiji, čaršijom se pronela informacija da je stopiran dolazak delegata iz istočne i zapadne Srbije u Staru Pazovu, kao i da su istu direktivu dobili i poslušali i pojedinci iz vojvođanskog dela izborne baze.

To jest da neće biti moguće skupiti 43 delegata (od 85), koliko je potrebno za kvorum. Tako je i bilo na licu mesta – u Sportskom centru FSS, gde je 45 minuta od probijanja predviđenog termina za početak važne sednice (14.00) procenjeno da od predviđenog posla nema ništa.

Otuda odluka o odlaganju 24 sata. Na očigled predstavnika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i izaslanika evropske krovne organizacije (UEFA), pod čijim su nadzorom promenjeni Statut FSS i organizovani izbori na svim nivoima.

„Nismo imali uslove za održavanje današnje Skupštine, nismo imali kvorum. Obzirom na statut Skupština se može održati u isto vreme dan kasnije odnosno, sutra u isto vreme i istom mestu. Predviđeno je sa istim kvorumom i programom dnevnim redom“, potvrdio je i obrazložio Ivan Radošević, predsednik Odbora za sprovođenje izbora u FSS.

U prvom pokušaju, propalih zbog premalog broja prisutnih glasača i dobro organizovane sabotaže, iako ih je iza kulisa podržao i selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, čija se reč i te kako sluša u FSS. Još od početka uspešnog mandata na mestu šefa stručnog štaba seniorske postave Orlova, s kojima sledećeg meseca putuje na Svetsko prvenstvo u Kataru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari