Al Nasr zvanično predstavio Kristijana Ronalda 1Foto: Beta/AP Photo/Amr Nabil

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo zvanično je danas predstavljen kao novi igrač saudijskog Al Nasra.

„Tako sam ponosan što sam doneo ovu veliku odluku u svom životu. U Evropi je moj posao završen. Osvojio sam sve i igrao za najvažnije evropske klubove. Ovo je novi izazov“, rekao je Ronaldo na konferenciji za novinare.

Proslavljeni portugalski napadač je 30. decembra potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Al Nasrom, što je ujedno jedan od najiznenađujućih transfera u istoriji fudbala.

Ronaldo je tokom karijere između ostalog igrao za Mančester junajted, Real Madrid i Juventus. Pet puta je osvojio „Zlatnu loptu“ za najboljeg igrača sveta, a pet puta je podizao i trofej u Ligi šampiona.

Portugalski fudbaler će na godišnjem nivou zarađivati do 200 miliona dolara, što ga čini najplaćenijim fudbalerom u istoriji.

On je istakao da je odbio ponude različitih klubova širom sveta.

„To niko ne zna, ali imao sam mnogo ponuda u Evropi, Brazilu, Australiji, Americi, Portugalu, mnogi klubovi su pokušali da me dovedu. Dao sam reč ovom klubu. Želim da pružim drugačiji pogled na ovu zemlju i njihov fudbal. Zato sam iskoristio priliku“, rekao je 37-godišnji fudbaler.

Ronaldo je u novembru 2022. godine napustio Mančester junajted, nakon što je u intervjuu kritikovao trenera Erika ten Haga i vlasnike kluba, porodicu Glejzer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari