Aleksandar Đorđević skratio spisak igrača 1Foto: STARSPORT (Arhiva)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije skratio je spisak kandidata za mečeve u septembarskom „prozoru“ kvalifikacija za Mundobasket.

Aleksandar Đorđević odredio je spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine protiv Grčke i Estonije. Sa prvobitnog spiska od 24 imena, „precrtano“ je osam.

Srbija će protiv Grčke 13. septembra u Iraklionu i na meču sa Estonijom, tri dana kasnije u Beogradu, računati na 16 košarkaša.

Na spisku su: Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Uroš Luković (Mornar), Ilija Đoković (Borac).

Vrlo brzo po objavljivanju šireg spiska selektor Srbije objavio je da neće moći da računa na Nikolu Jokića, potom su sa spiska otpali i Stefan Birčević i Ognjen Kuzmić koji se još nisu dovoljno oporavili, a onda je stigla i informacija iz SAD da u septembarskim kvalifikacijama za Srbiju neće nastupati ni igrači Los Anđeles Klipersa – Miloš Teodosić i Boban Marjanović.

Sa spiska od 24 imena izostaju još petorica igrača – Stefan Peno, Nikola Jovanović, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov i Đorđe Gagić, dok su naknadno pozvani Uroš Luković iz Mornara i košarkaš Borca Ilija Đoković.

Reprezentacija će se okupiti u Beogradu, 2. septembra, i započeti pripreme za mečeve sa Grčkom i Estonijom. Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Nemačkom i Gruzijom. Trenutno je treća na tabeli sa skorom 4-2, iza Nemačke i Grčke, koje imaju maksimalan učinak.

U petom „prozoru“ Srbija gostuje Izraelu 30. novembra, pa dočekuje Grčku 3. decembra, dok u okviru šestog, poslednjeg „prozora“ kvalifikacija za SP 21. februara 2019. gostuje Estoniji, a onda tri dana kasnije dočekuje Izrael.

Na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. plasiraće se po tri najbolje reprezentacije iz četiri novoformirane grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari