Alkaraz posle duela sa Đokovićem: Ne znam zašto sam plakao, bio sam blizu pobede protiv jednog od najboljih svih vremena (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/MARK LYONS

Karlos Alkaraz rekao je posle duela sa Novakom Đokovićem u finalu mastersa u Sinsinatiju da je, uprkos porazu, ponosan zbog igre koju je prikazao.

– Umoran sam, ali i ponosan na sebe. Ne znam zašto sam plakao posle meča jer sam se borio do poslednje lopte. Skoro da sam pobedio jednog od najvećih svih vremena. Suludo je sada pričati o tome, ali sam veoma zadovoljan onim što sam uradio. Razgovarao sam sa svojim timom i trenerom i veoma smo ponosni – rekao je mladi Španac.

On je dodao da je srećan zbog Đokovićeve izjave da ga Alkarazov stil igre podseća na Rafaela Nadala.

– Sjajno je to što ga podsećam na Rafu, jer to znači da sam na dobrom putu. Radim dobro, ali danas je bilo teško da se nosim sa Novakom. Uvek je pogađao dobrih pet, šest, sedam lopti u svakom poenu. Borba, trčanje iz jednog ugla u drugi u svakom trenutku je naporno. Pokušavao sam da budem tu, da ostanem fizički spreman, ali bilo je teško – izjavio je trenutno prvoplasirani igrač na ATP listi, a zatim dodao:

– Za mene je sjajno to što je Novak rekao da je ovo bio jedan od najuzbudljivijih duela u njegovoj karijeri. On je igrao kultne, istorijske mečeve i to znači da moj tim i ja radimo odličan posao.

Alkaraz i Đoković bi sledeći put mogli da se sastanu na predstojećem US openu, trećem grend slem turniru u sezoni, koji počinje 28. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari