Alkaraz ne zaboravlja Umag 1 EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Sjajni Španac s obe noge čvrsto stoji na zemlji.

Mada je ove sezone osvajao i Masterse, a zbog nestvarne forme i učinka u 2022. godini mnogi ga vide kao ozbiljnog kandidata za šampionski naslov na predstojećem grend slemu u Parizu, Karlos Alkaraz ne zaboravlja Umag, gde je 2021. podigao ptvi ATP trofej u karijeri.

„Zahvalan sam što se ove godine vraćam u Umag iz kojeg nosim lepe uspomene. Nadam se da ću obraniti naslov i da ćemo se videti tamo“, izjavio je 19-godišnji Španac u službenom saopštenju jedinog hrvatskog ATP turnira 250 (bodova) koji će biti održan od 22. do 31. jula.

U trenutku kad je u julu prošle godine osvojio titulu u Umagu, Španac je bio na 73. mestu ATP liste, deset meseci posle je šesti reket sveta, a na putu do trona na nedavnom Mastersu u Madridu uspeo je sa pobedi Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, sa (ukupno) 41. grend slem titula u ličnim kolekcijama.

Po broju bodova osvojenih u ovoj godini od Alkaraza je bolji samo Nadal i to zahvaljujući trijumfu na Australijan Openu, što mu je donelo 2.000 bodova. Njegov supertalentovani zemljak je osim u prestonici Španije slavio na Mastersu u Majamiju i turnirima klase 500, u Rio de Žaneiru i Barseloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari