Alkaraz: Od Nadala sam naučio da imam borbeni duh 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Veliki španski dvoboj u Las Vegasu završen je trijumfom mlađeg, ali nijedan od njih nije krio zadovoljstvo posle meča, kao ni pohvale na račun onog drugog.

– Od Rafe sam naučio da imam borbeni duh, da nikada nema predaje, da se trči za svakom loptom i udaraju neverovatni udarci – istakao je Karlos Alkaraz koji je trijumfovao sa 3:6, 6:4, 14:12.- Osvojio sam nešto više poena, ali on je odigrao neverovatne poteze. Zaista se nikada ne predaje. Pokušavao sam da igram moju igru, da tražim rešenja kada stvari ne idu dobro.

Treći set je igran kao super taj-brejk do 10 dobijenih poena. Nadal je poveo sa 7:5, a onda je Alkaraz sve vreme imao prednost. Iskoristio je šestu meč loptu.

Ovaj meč je prvo bio zakazan za isti termin prošle godine, ali zbog povrede Rafaela Nadala nije bio održan.

– Ambijent je fenomenalan, žao mi je što nismo mogli pre godinu dana ovde da igramo – kaže Alkaraz.- Zato mi se sada još više dopalo što smo ovde. Mnogo je Španaca i Latinosa došlo da gleda i pruži podršku obojici.

Karlitos je uveren da će mu duel doneti važnu povoljnost.

– Za nekoliko dana branim titulu u Indijan Velsu a ovo je bio poslednji test pred taj događaj.

Ne treba ni istaći koliko je više Nadalu ovaj susret značio, i pored poraza. Njegovo telo je izdržalo a to je veći uspeh od onog na terenu.

– Nisam mogao mnogo da igram u poslednje dve godine i zato se još bolje osećam – istakao je 37-godišnji bik sa Majorke.- Svaka čast Karlosu za sjajnu partiju.

Nadal je podvukao i rivalitet sa 17 godina mlađim zemljakom.

– Za Španiju je velika stvar da ima igrača kao što je Karlos. Za mene je bio veliki izazov da igram protiv njega jer smo različite generacije. Neverovatan je teniser, sa samo 20 godina je osvojio dva gren slema. Nismo se mnogo puta suprostavljali, ali kao navijač dugo pratim njegove rezultate.

Rafa neće biti nosilac u Indijan Velsu tako da će na teren morati već u prvom kolu. S druge strane, Karlitos će biti postavljen za drugog kosturaša, tako da će on startovati u drugoj rundi, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari