Alkaraz: San se ostvario, Đoković me inspiriše 1Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Španski teniser Karlos Alkaraz rekao je danas da mu se san ostvario time što je osvojio Vimbldon, da je ponosan na sebe i istakao da ga Novak Đoković inspiriše.

„San se ostvario. Sjajno je pobediti, ali i da sam izgubio bio bih veoma ponosan na sebe. Ispisao sam istoriju na ovom divnom turniru, igrao finale protiv legende našeg sporta. Neverovatno, jako sam ponosan na sebe i na tim koji imam, na rad koji ulažemo svaki dan da bismo mogli da doživimo ovako nešto“, rekao je Alkaraz posle finala.

Alkaras je osvojio danas svoju prvu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Đokovića posle velike borbe u pet setova – 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4.

„Posle prvog seta mislio sam: ‘Karlos, moraš da podigneš nivo igre zbog svih, biće razočarani’. Moram da čestitam Novaku, neverovatno je igrati protiv njega. Ti me inspirišeš, počeo sam da igram tenis gledajući tebe“, rekao je prvi reket sveta.

„Počinjem da se zaljubljujem u travu. Neverovatno je, nisam očekivao da ću igrati na ovakvom nivou u tako kratkom periodu. Da, zaista brzo učim i zato sam veoma ponosan“, istakao je Alkaraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari