Alkaraz treba u Dejvis kupu da pripremi teren za Nadalov povratak 1Foto: EPA-EFE/MIQUEL A. BORRAS

Španski teniski as koji stremi istoriji treba da pripremi teren za povratak španskog teniskog asa koji u njoj ima zasluženo mesto.

Karlos Alkaraz, još koji dan prvoplasirani na svetskoj listi, mora da potvrdi da na mlađima ostaje i nacionalni tim, a bude li predvodnik plasmana Španije na završni turnir Dejvid kupa, možda se i obistine najave selektora „crvene furije“ Davida Ferera da će se njegov savremenik iz igračkih dana Rafael Nadal vratiti baš tada posle dugog oporavka.

Nekadašnji prvi „reket“ sveta, osvajač 22 trofeja na turnirima za grend slem, zbog povrede ne igra od januara, kada je ispao u drugom kolu Australijan opena, a u poslednje vreme je u trenažnom procesu.

Španija je s Alkarazom od 12. do 17. septembra domaćin kvalifikacija za završni turnir. Protivnici u Valensiji (tvrda podloga) biće joj Srbija s Novakom Đokovićem, Češka i Južna Koreja.

Po dve prvoplasirane i iz druge tri grupe probiće se u završnicu u Malagi (isto tvrda) od 21. do 26. novembra, kada se kreće na ispadanje od četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari