Ambasadori Kube, Južne Koreje i SAD prisustvovali takmičenjima na Svetskom prvenstvu u veslanju kao gosti Veslačkog saveza Srbije 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ambasadori Kube Lejde Ernandez, Južne Koreje Li Đeung i SAD Kristofer Hil, posetili su Veslački savez Srbije povodom Svetskog prvenstva koje se održava u Beogradu.

Prema rečima Dušana Kovačevića, predsednika IO VSS, gosti su imali želju da vide svoje sunarodnike i pruže im podršku na takmičenju.

– Zanimalo ih je gde su smešteni veslači iz njihovih zemalja, da razgovaraju sa njima i isprate trke u kojima učestvuju. Ambasador Južne Koreje Li Đeung je sa nama ispratio trku u kojoj su učestvovali takmičari iz ove zemlje, a potom se korejanskim sportistima pridružio u veslačkom centru. Povodom održavanja Svetskog prvenstva, supruga ambasadora SAD organizovaće prijem u ambasadi. Reprezentacija SAD je, inače, sa oko stotinu predstavnika, najbrojnija na takmičenju – kazao je Kovačević.

On je dodao da se Savez trudi da diplomate dočeka kao dobar domaćin.

– Sve diplomate koje nas posećuju, a posebno oni iz dalekih zemalja, izuzetno su zadovoljni i srećni što imaju priliku da se sretnu sa svojim reprezentativcima i sunarodnicima ovde u Srbiji i to na ovako impresivnoj manifestaciji kao što je Svetsko prvenstvo – naglasio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari