Američka umetnička plivačica se onesvestila u finalu SP, trener je izvukao iz bazena 1Foto: Pixabay/Eu_eugen

Američka takmičarka u umetničkom plivanju Anita Alvares onesvestila se i pala u bazen tokom takmičenja na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, nakon čega je trener Andrea Fuentes skočila i spasila je.

Alvares (25) je u finalu slobodnog solo programa u sredu potonula na dno bazena, a usledila je brza reakcija trenera američke selekcije.

„Bili smo veoma uplašeni. Morala sam da skočim jer spasioci to nisu uradili“, rekla je Fuentes, preneo je danas Frans pres.

Fuentes je zaronila do dna bazena i izvukla Alvares na površinu, nakon čega je dobila pomoć da plivačicu izvade uz ivicu bazena.

„Uplašila sam se jer sam videla da ne diše, ali sada je dobro“, dodala je Fuentes.

Alvares je potom na nosilima odvedena do medicinskog centra.

Fuentes je za španski radio objasnila da plivačici nije bilo dobro zbog napora tokom izvođenja nastupa.

„Imala je samo vodu u plućima, kada je ponovo počela da diše sve je bilo u redu. Osećala sam kao da je ceo sat prošao. Rekla sam da stvari nisu dobre, vikala sam na spasioce da uđu u vodu, ali oni nisu čuli šta sam rekla ili nisu razumeli“, rekla je Fuentes, osvajačica četiri olimpijske medalje u sinhronom plivanju.

Prema rečima bivše španske plivačice, Alvares se nada da će učestvovati na ekipnom takmičenju u petak, ali to će biti poznato posle lekarskih pregleda.

Ovo je za Alvares treće Svetsko prvenstvo u karijeri. Ona je nekoliko puta gubila svest tokom prošlogodišnjih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari