Anćeloti nahvalio Luku Jovića: Odličan je, ali mu je potreban podsticaj 1Foto: BETA AP/ Photo Alvaro Barrientos

Nije verovao u njega dok su sarađivali u Real Madridu, ali je po odlasku u Fiorentinu, Karlo Anćeloti dao finu preporuku za Luku Jovića.

Korpulentni napadač je u utorak, na prvom meču u „ljubičastom dresu“ dao četiri gola, više nego li ukupno u „belom“ za tri godine dokazivanja u Realu (odlazio na pozajmicu u Ajntraht).

U Firenci puno očekuju od 25-godišnjeg centarfora, kojem će, pak, trebati vremena da se vrati u takmičarsku formu, u kojoj već godinama nije bio.

Po povratku u Real, Anćeloti je tek na momente pružao priliku Joviću; nije bilo ni realno da Srbin bude bitniji protagonista u samom špicu napada, pored fantastičnog Karima Benzeme.

Uprkos tome što ga nije video ni kao bitniju alternativu i što se jednostavno složio sa Jovićevim odlaskom u Firencu, Anćeloti je pokazao da o igračkim kvalitetima robusnog napadača ima korektno mišljenje.

„Odličan je napadač. Nije baš naročito pokretan, ali je jak u šesnaestercu i nogama i glavom. Ozbiljan je igrač. Ako bude motivisan, uradiće dobre stvari u Fiorentini, siguran sam. Mane? Nekad je pomalo lenj, potreban mu je podsticaj“, otkrio je sjajni italijanski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari