Anćeloti: Dali smo poslednju kap energije da postignemo odlučujući gol, titula je sada blizu 1Foto> EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Italijanski stručnjak oduševljen posle pobede Reala u El Klasiku, kojom je nadograđen uspeh plasmanom u polufinale Lige šampiona.

U četiri dana Real Madrid ostvario je dve krucijalne pobede posle kojih bi sezona mogla da bude gotovo perfektna u smislu osvojenih trofeja.

Madriđani su već vlasnici trofeja Superkupa, u Kupu kralja su doživeli neuspeh, ali su posle trijumfa nad Barselonom (3:2) praktično već kaparisali titulu u La Ligi.

Real je na plus 11 u odnosu na najvećeg rivala i na šest kola do kraja prvenstva suštiniski je obezbedio titulu, dok je samo par dana ranije, iako u potpuno podređenom položaju, eliminisao Mančester siti posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

– Dve zahtevne utakmice, sada smo dobro pozicionirani za poslednji deo sezone. Mislim da zajedno možemo da postignemo nešto pozitivno. Titula je mnogo bliže posle ovog meča – izjavio je Anćeloti posle meča.

Očigledno je bilo da je Real nakon vođstva Barselone 1:2 zaigrao daleko bolje, konkretnije i dirketnije u odnosu na najvećeg rivala.

– Šta nas izdavaja od drugih? Završni deo, očigledno. Bila je to veoma naporna, izjednačena, takmičarska utakmica protiv jakog rivala koji je dao sve da pokuša da ponosi ostane u igri za titulu. Uspeli smo dobro da se nosimo sa različitim situacijama tokom meča. Dva puta smo morali da jurimo prednost rivala i u poslednjem naporu, u poslednjoj kapi energije koju smo imali ove nedelje, koja će biti nezaboravna, uspeli smo da postignemo gol. Veoma sam ponosan, jer su to bile dve veoma zahtevne utakmice. Odlično se nosimo s pritiskom i veoma smo srećni. Sada moramo dobro da se odmorimo, jer je to bila veoma zahtevna, ali nezaboravna nedelja.

Prekaljeni stručnjak nije želeo da se upeca u novinarsku zamku i replicira Ćaviju koji je poručio da je njegov tim bio bolji u El Klasiku.

– Ne želim da dajem mišljenje o tome šta Ćavi misli, svako ima svoje mišljenje. Više volim da pričam o igri, bila je ujednačena, takmičarska, sa dobrim trenucima oba tima. Na kraju smo uz poslednju kap energije pobedili.

Vinsijus Žunior, iako je odigrao odličnu utakmicu, postogao prvi gol za Real iz penala, a kod drugog asistirao Lukasu Vaskezu, nije bio zadovoljan kada je zamenjen u drugom poluvremenu.

– Nije mu se dopala promena, želeo je da nastavi. Napor je ogroman kod napadača, uzimajući u obzir ono što se desilo na Itihadu. Tražimo od njih da se brane, rade za tim, veoma su brzi, uvek napadaju dubinu… Dosta se istroše. Razumem to, hteo je da nastavi, ali su nam bile potrebne sveže noge.

U odnosu na stručni štab Katalonaca, Anćeloti je smatrao da je odluka sudije bila ispravna kod sporne situacije kada nije bilo sasvim jasno da li je lopta celim obimom prešla gol liniju, nakon šuta Lamina Jamala.

– Postoje sporne situacije. Mogući pogodak, nije bio gol, lopta nije ušla, penal mi deluje sasvim jasan. Bio je to meč na visokom nivou.

Iako je Lukas Vaskez i ove sezone u drugom planu, pre svega zbog konstantnosti Karvahala na poziciji desnog beka, odnosno dominaciji Rodriga i Vinisijus Žuniora po krilima, španski reprezentativac odigrao je briljantno u El Klasiku.

Iznudio je penal kod prvog gola Reala, a onda je na vrstan način ispratio prodor Vinisijusa na suprotnom strani i njegov centaršut po zemlji.

– Očigledno je da je on veoma važan igrač, ne samo za ono što je uradio danas, već za celu sezonu. On se takmiči sa Karvahalom, za kojeg mislim da je jedan od najboljih bekova na svetu, i napravio je razliku kao i u mnogim drugim utakmicama. Karvahal bi mogao da igra, ali ima igrača koji su sada veoma dobri, poput Lukasa ili Modrića. Mnogo nam pomažu u tom smislu, posle ogromne potrošnje kao što je bila u sredu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari