Anćeloti je u pravu, ali je i VAR u pravu - Siti je dao neregularan gol 1Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Remijem (1:1) završen je prvi susret polufinala Lige šampiona između Reala i Mančester sitija. U revanšu, naredne srede, „građani“ bi trebalo da budu u psihološkoj prednosti, ne samo zbog činjenice da će se o finalisti odlučivati u Mančesteru.

Utakmica u Madridu nije obilovala uzbudljivim dešavanjima na terenu „Santjago Bernabeua“. Bilo je interesantnije u svečanoj loži iz koje je tokom utakmice morao da bude udaljen otac Erlinga Halanda zbog neprimerenog ponašanja.

Ipak, okolnosti koje su se dogodile prilikom izjednačujućeg gola Kevina De Brujnea dovele su do toga da u Realu budu kivni na sudije.

Naime, Madriđani smatraju da je gol Belgijanca u 67. minutu morao da bude poništen.

Ničeg spornog nema u samoj egzekuciji vrsnog veznog igrača, međutim, Španci su kivni jer sudije nisu primetile da je tridesetak sekundi ranije lopta bila u autu.

Taj detalj je zaista bilo teško videti, ali je televizijska kuća BeIN Sports na osnovu 3D tehnologije utvrdila da je milimetarski aut postojao.

Karlo Anćeloti, s tim u vezi, bio je opravdano ljut posle utakmice.

– Lopta je izašla napolje, video sam to, ali ne mogu da razumem zašto sudija nije pogledao VAR. Imate snimke, beIN je pokazao da je lopta izašla. Svi smo to videli, 3D tehnologija je pokazala… Ali VAR nije video. Sitijev gol je trebalo da bude korner za nas, sudija nije obratio pažnju na mnogo stvari. Rekao sam mu da bi kartone trebalo da deli onima na terenu, ne nama koji smo pored.

Povodom ove situacije oglasio se i Arsen venger, čuveni fudbalski trener koji je danas FIFA tela za razvoj fudbala.

– VAR je trebalo da proveri da li je gol regularan ili ne. U takvoj situaciji mora da interveniše. Nisu vratili akciju dovoljno daleko ili nisu imali potencijal da provere da li je lopta van ili ne.Rekao bih da je ovo drugo u pitanju, jer VAR obično ne može da proverava aut-liniju, već samo gol-liniju.

Bivši fudbalski arbitar, Ituralde Gonzalez tvrdi da je glavni sudija Artur Soareš Dijaš ispravno postupio, odnosno da nije bilo osnova da VAR poništi gol.

– Čak i da je lopta izašla čitav metar izvan terena, pošto je lopta potom stigla do Kamavinge, to je drugi napad. To je tehnička odluka u koju se VAR ne meša. Ne radi se o istom napadu. Drugačije bi bilo da Kamavinga nije oduzeo loptu, a da je Siti postigao gol. U tom slučaju da, VAR bi se umešao. Ključ je u Kamavinginom oduzimanju lopte i lošem dodavanju koje je usledilo – objasnio je Ituraldo Gonzales.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari