Ančeloti: Nema mnogo razlike između Kake i Belingema 1Foto: EPA/CABALAR

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da nema mnogo razlike u kvalitetu između fudbalera njegove ekipe Džuda Belingema i legendarnog Brazilca Kake.

Belingem je u prvoj sezoni saradnje sa Ančelotijem postigao 20 golova uz osam asitencija u 30 utakmica u svim takmičenjima za Real i mnogi ga porede sa čuvenim Brazilcem.

„Da, slični su. Mislim da nema mnogo razlike“, rekao je Ančeloti za Skaj Italija.

Kada je Ančeloti 2003. godine dovodio Kaku u Milan, rekao je da je klub doveo „igrača za budućnost“, a upitan je da li sada to može da kaže u slučaju engleskog fudbalera.

„Mislim da se fudbal promenio od Kake, ali i karakteristike fudbalera koji igraju na toj poziciji. Ofanzivni vezni igrači su sada fizički jači nego što su bili pre 20 godina, kada su tadašnji igrači imali više talenta nego snage. U modernom fudbalu, ovi fudbaleri su se razvili“, naveo je on.

Kaka je postigao 104 gola u 307 utakmica za Milan i osvojio je, između ostalog, Zlatnu loptu i titulu u Seriji A. Za vreme saradnje sa Ančelotijem, Kaka je odigrao 270 utakmica i postigao 95 golova. Karijeru je završio 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari