Ančeloti: Real nikad ne umire 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Trener Reala Karlo Ančeloti otvoreno je priznao nakon prolaska njegovog tima u polufinale Lige šampiona na stadionu „Etihad“ da se „bunker“ njegove ekipe na kraju isplatio.

– To je bio jedini način na koji smo mogli da prođemo ovde.

Trener „kraljevskog kluba“ je bio pun hvale za svog rivala i Pepa Gvardiolu kasnije tokom konferencije za štampu, piše španski sportski list Marka.

Prvo pitanje je bilo vezano za penale.

– Penali su kockanje, ali sam imao poverenja u igrače. Rekli su mi da će pobediti, Lunjin je rekao da će neki penal odbraniti… Na kraju je ispalo dobro. Odlično smo izvodili penale i bio sam veoma iznenađen Ridigerom. Ove sezone nismo dobro izvodili penale, ali smo to dobro uradili onda kada je bilo najpotrebnije.

Naredno pitanje je bilo o samom toku utakmice.

– Dobro smo krenuli, napredovali rezultatski, a onda smo počeli da patimo, da se borimo, da se žrtvujemo… Previše smo se spustili u blok, Siti je imao veću kontrolu lopte u svojim nogama, iako oni uvek imaju veći posed lopte od protivnika. Mislim da smo se odbranili veoma, veoma dobro.

Potom je usledilo pitanje o svojevrsnoj „vežbi preživljavanja“ madridskog kluba.

– Videli smo ovu vežbu mnogo puta sa Real Madridom, koja donosi nešto što niko nije mislio da ćemo imati. U penalima smo bili uvereni da ćemo se kvalifikovati u polufinale. Očigledno mi se zaista sviđa kada vidim tim koji se žrtvuje i bori, pored kvaliteta koji neosporno poseduje… Ipak, pobeda se ovde mogla izboriti samo na ovaj način.

O svom kolegi na drugoj strani je pričao biranim rečima.

– Gvardiola? Čestitao mi je na plasmanu u polufinale, poželeo nam je sreću, bio je džentlmen, kakav je oduvek i bio i kakav je i ovaj klub uostalom.

Poslednje pitanje je bilo vezano za El Klasiko koji Real očekuje već za četiri dana.

– Nemamo fizičkih problema i imamo vremena do nedelje da se oporavimo, spavamo ovde mirno i shvatimo da smo uradili nešto veoma dobro. Svi su mislili da smo mrtvi, ali nikada ne smatrajte Madrid mrtvim, jer Madrid nikada ne umire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari