Anćeloti traži Zlatnu loptu za Benzemu 1EPA-EFE/Petteri Paalasmaa

Trener madridskog Reala ne postavlja pitanje ko zaslužuje ovogodišnju nagradu za najboljeg fudbalera Evrope.

Posle jednog gola Karima Benzeme u pobedi nad Ajntrahtom u Superkupu Evrope, trofejni italijanski stručnjak samo je pečatirao lično ubeđenje da niko više od Francuza nema pravo da dobije Zlatnu loptu, na ceremoniji u oktobru.

„Benzemini golovi su nas i doveli do ove utakmice. Iako nije pogodio u finalu Lige šampiona, jer je imao nešto drugačiju ulogu nego inače, njegovi golovi protiv Mančester sitija, Čelsija i Pari Sen Žermena su nam i omogućili da igramo s Liverpulom za trofej prošle sezone.

On je izuzetno važan igrač za nas, lider, i nema sumnje, trenutno je najbolji fudbaler na svetu. Imao je sjajnu prošlu sezonu, a u ovoj već korača ka Zlatnoj lopti. Za mene nema dileme, treba dati Zlatnu loptu Karimu Benzemi“, nabraja argumente šef stručnog štaba kluba sa najviše (14) titula kontinentalnog prvaka.

Iskusni napadač dao je nemerljiv doprinos u pohodu na poslednji „ušati pehar“, ali je briljirao i u drugim takmičenjima pa je sezonu 2021/2022. završio sa 44 pogodaka i 15 asistencija u 46 nastupa.

Posle sinoćnjeg finala Superkupa u Helsinkiju, Benzema je sa 324 gola izbio na drugo mesto liste strelaca u istoriji madridskog velikana, a ispred njega je samo Kristijano Ronaldo (450).

Francuski centarfor na „Santijago Bernabeu“ stigao je je još 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari