Anđušić: Nadam se da ćemo kontrolisati meč i doći do pobede protiv Bajerna 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Bajerna, ali da se nada da će tim nastaviti sa dobrim igrama i ostvariti pobedu.

„U Minhenu sigurno neće biti laka utakmica, jer je Bajern u odnosu na našu prvu koju smo igrali dosta pojačan. Doveli su neke igrače i oporavili su se neki povređeni igrači. Očekuje nas jako težak meč. Oni su jako kvalitetan tim, što pokazuju igre u poslednje vreme. Neće biti ni malo lako, ali ja se nadam da ćemo kontrolisati utakmicu, kao što smo igrali u poslednje vreme, bez obzira da li igramo kod kuće ili u gostima, i da ćemo ostvariti pobedu“, rekao je Anđušić, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Partizana gostovaće u četvrtak ekipi Bajerna u Minhenu, u utakmici 24. kola Evrolige.

Partizan je na sedmom mestu Evrolige sa 12 pobeda i 11 poraza, dok Bajern zauzima 14. mesto sa skorom 9/14.

Dva tima su se u Beogradu sastala 29. decembra, a tom prilikom slavio je Partizan rezultatom 83:77.

Anđušić je dodao da bi pobeda mnogo značila u borbi za plasman u TOP 8 Evrolige.

„Svi smo silno motivisani, pozitivni, spremni, nadamo se još jednoj pobedi“, istakao je on.

Trener crno-belih Željko Obradović rekao je da nemački tim igra veoma agresivno u odbrani i da se nijednog trenutka ne predaju.

„Mi smo ovde protiv njih vodili i sa 15 poena razlike i ušli smo u neizvesnu završnicu. Takva im je bila i poslednja utakmica, protiv Barselone u gostima. Gubili su celu utakmicu, onda su imali zadnji posed i šansu da pobede. Oprez veliki, svesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena“, dodao je Obradović.

Obradović je istakao da treba voditi računa o svakom protivničkom igraču.

„Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voleli da vidimo tokom utakmice“, zaključio je Obradović.

Utakmica između Bajerna i Partizana igra se u četvrtak od 20.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari