Andrea Trinkijeri, trener Bajerna, pred Crvenu zvezdu: Svesni smo situacije, u sličnoj smo bili i prošle godine 1foto:Starsport

Košarkaše Crvene zvezde sutra uveče očekuje veoma bitan evroligaški meč u hali „Aleksandar Nikolić“. Posle lošeg starta i doživljena četiri poraza u isto toliko kola, crveno-beli opterećeni slabim evroligaškim početkom, nameriće se na Bajern koji je u sličnoj situaciji (19.00).

Neposredno po dolasku u Beograd, koji odlično poznaje, zbog vremena provedenog u Partizanu, Andrea Trinkijeri poručio je da njegove pulene očekuje težak meč iz više razloga.

Bajern je takođe na skoru 0-4, nedavno je izgubio i prvi meč u Bundesligi i to od Hamburga (3-1), a pritom ima i brojne kadrovske probleme.

Otelo Hanter sigurno neće nastupiti, kao ni Isak Bonga i Elijas Heris, dok su upitne igre Žan Mark Šiška i Agustina Rubita.

„Očekujem tešku utakmicu u jednoj od istorijski najpoznatijih dvorana u Evropi, ali svakako odlazimo sa ambicijama. Svesni smo izazova koji će ovaj susret biti, u sličnoj situaciji smo bili i prethodne sezone. Moramo da se fokusiramo na stvari koje možemo da kontrolišemo, a to je kako ćemo da nastupimo i kako da izvedemo neke stvari“, naveo je dokazani italijanski stručnjak.

Kasijus Vinston je letos odlučio da se okuša u evropskoj košarci. Posle staža provedenog na Mičigen Stejtu dve godine je pokušavao da se nametne u Vašington Vizardsima, ali je veći deo vremena provodio u Razvojnoj ligi.

Vrlo je zanimljiv plejmejker, timski orijentisan, ali je još uvek nenaviknut na stil igre u kontrolisanom tempu.

„Biće važno da odigramo dobru odbranu i kontrolišemo skok. Da iz odbrane kroz tranziciju dolazimo do lakih poena. Ako u defanzivi odradimo sve kako treba, smatram da imamo šansu“, ističe Kasijus Vinston.

Zvezda i Bajern odigrali su sedam međusobnih evroligaških mečeva; crveno-beli imaju pobedu više, a prošle sezone su obe ekipe bile uspešne na domaćem terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari