Andrea Trinkijeri želja Makabija 1Foto: Starsport

Joanis Sfeiropulos napustio je Makabi praktično bez pozdrava. Iako je tokom praktično četvorogodišnjeg mandata napravio niz dobrih stvari, osvojivši, uostalom tri domaće titule, nakon ispadanja u polufinalu domaćeg Kupa maltene je najuren iz kluba. Navijači su ostrašćeni lošim rezultatima u poslednje vreme, ultimativno zatražili od uprave kluba da reaguje, što je na kraju i urađeno, uručivanjem otkaza dokazanom grčkom stručnjaku. Makabi je sada u potrazi za novim rešenjem; Oded Kataš bi mogao da bude prelazno do leta, kada bi velikan iz Tel Aviva mogao da pokuša da nagovori Andreu Trinkijerija da umesto Bajerna preuzme vođenje Ponosa Izraela.

Makabiju je trenutni prioritet angažovanje Odeda Kataša, čuvenog izraelskog košarkaša i stručnjaka solidne reputacije. Izraelski mediji javljaju da dogovor još uvek nije postignut ali da je Kataš najizvesnija opcija.

Kataš ima plan i želju da ugovor bude formata 1+1, dok Makabi razmatra samo ponudu do kraja sezone.

Kataš je već vodio Ponos Izraela 2007. godine, međutim saradnja tada nije bila delotvorna.

Ukoliko Kataš ne bude pristao, u Makabiju su spremni da ostave Avi Evena da vodi tim do kraja takmičarske godine.

Ideja je da Makabi narednog leta krene u akciju angažovanja Andree Trinkijerija, što će biti popriličan poduhvat,  s obzirom na to da će italijanski stručnjak biti vezan za Bajern i sledeće sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari