Angelina Topić srušila nacionalni rekord za dva centimetra 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trostruka juniorska šampionka Srbije, Angelina Topić nadmašila je nacionalni rekord za starije juniorke koji je bio u vlasništvu Tamare Malešev za 2 cm, i preskočila 193 cm na takmičenju u Kraljevu. Ovim rezultatom Angelina je prva na svetskoj rang listi u njenom uzrastu.

Trenirali smo vredno cele zime, pa je ovakav rezultat očekivan. Angelina je tražila potvrdu svojih vrednosti i uspela je sebi da dokaže ono što smo znali i ranije. Tehničke discipline su specifične, mora dosta faktora da se pogodi i onda je rezultat neizbežan. Formu nismo tempirali, ali smo očekivali da skoči ove visine, jer je za njih spremna. Sad nam predstoji priprema za Evropsko i Svetsko, gde očekujemo da ponovi ovaj rezultat, možda čak i skoči koji cm više”, rekao je otac i trener Dragutin Topić.

Na istom takmičenju još jedna pulenka Dragutina Topića, Teodora Boberić ostvarila je fantastičan rezultat u skoku udalj. Ona je skočila 6.21 m i time ispunila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo koje se održava od 1. do 6. avgusta u Kaliju (Kolumbija).

Jovan Stranić je na takmičenju u Sloveniji oborio nacionalni rekord za juniore u bacanju kladiva – 70.22 m (sprava 6 kg) i tako ostvario normu za Kali.

Prvenstvo države za mlađe juniore i juniorke na programu je 4. i 5. juna u Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari