AO: Federer u trećem kolu, poraz Andersona 1Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Federer je pobedio još jednog kvalifikanta, Danijela Evansa iz Velike Britanije sa 3:0 u setovima (7:6, 7:6, 6:3).

Šestostruki šampion AO je izgubio samo jednom u 27 mečeva od kvalifikanata na glavnim turnirima, i to pre 17 godina od Marija Ančića na Vimbldonu.

Branilac trofeja u Melburnu je tako zadržao učinak od 100 odsto plasmana u treće kolo Australijan opena, 20. put zaredom.

Protivnik u trećem kolu biće mu Amerikanac Tejlor Fric, koji je posle velike borbe rezultatom 3:1 (6:3, 6:7, 7:6, 7:6) pobedio i eliminisao 30. nosioca Gaela Monfisa.

Veliko iznenađenje napravio je mladi 19-godišnji Frensis Tijafo, koji je u drugom kolu eliminisao petog nosioca Kevina Andersona.

Tijafo je favorizovanog tenisera iz Južne Afrike pobedio sa 3:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:4, 7:5), posle skoro tri sata igre.

On će u narednoj rundi igrati protiv Andeasa Sepija iz Italije, koji je sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) pobedio Džordana Tompsona iz Australije.

Marin Čilić je imao 25 asova protiv 81. tenisera sveta Makenzija Mekdonalda iz SAD, koga je pobedio sa 3:1 (7:5, 6:7, 6:4, 6:4).

Čilić, prošlogodišnji finalista Australijan opena, za plasman u četvrto kolo boriće se protiv Fernanda Verdaska, koji je lako u tri seta bio bolji od Radua Albota.

Tomaš Berdih je u tri seta pobedio Robina Hasea i u trećem kolu će se sastati sa 18. nosiocem Dijegom Švarcvanom koji je sa 3:2 bio bolji od Denisa Kudle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari