Apel navijačima sa svih adresa 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras (19.00) u dvorani „Aleksandar Nikolić“ protiv Cedevita Olimpije meč za plasman u finale plej-ofa ABA lige. U prvom meču serije, koji je odigran u Beogradu, trijumfovali su crveno-beli (93:82), dok su Ljubljančani izborili majstoricu u svojoj dvorani u duelu koji je odlučen u produžetku (88:80).

Posle pauze od dvadesetak dana Zvezda je u prvom duelu bila gotovo sve vreme u ubedljivom vođstvu i ni jednog trenutka nije dozvolila rivalu da dođe u priliku da preuzme ritam utakmice. Ipak, u „Stožicama“ crveno-beli su imali periode igre kada im je nedostajala koncentracija u odbrani. Srećno su izborili produžetak, ali u dodatnih pet minuta nisu uspeli da izbore plasman u finale.

– Ekipa Cedevita Olimpije je odigrala u Ljubljani u drugoj utakmici jako čvrsto svih 40 minuta, a naša reakcija na tu igru nije bila dobra. Zato očekujem da će naš odgovor večeras biti bolji, čime bi došli do rezultata koji priželjkujemo. Moramo biti skoncentrisani da odigramo u određenim segmentima puno bolje nego na drugoj utakmici u Ljubljani, kao i da intervali naše dobre igre budu duži nego što je to bilo u oba meča koja smo do sada odigrali u ovoj seriji – izjavio je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Prvi stručnjak crveno-belih očekuje da će igranje pred domaćom publikom biti ključna prednost u odlučujućoj utakmici za plasman u finale.

– Čitave sezone borili smo se za prvo mesto, imali smo samo dva poraza u regularnom delu sezone i borili se za to da u odlučujućim mečevima možemo da branimo prednost domaćeg terena, time i mogućnosti da dođemo do rezultata koji svi želimo – rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde Branko Lazić dodao je da činjenica da se igra majstorica dovoljno govori o kvalitetu ekipe iz Ljubljane.

– Moramo da budemo borbeni do krajnjih granica, u utakmici u kojoj nema izgubljene lopte i u kojoj je energija na maksimumu. Znamo da neće biti lako, ali uz najveću podršku sa tribina ove sezone sve bi bilo mnogo lakše i verujem da možemo da dođemo do rezultata – zaključio je Lazić.

I predsednik kluba Nebojša Čović je javno pozvao sve zvezdaše da napune Pionir i glasnom podrškom ponesu ekipu do pobede.

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije, rekao je da je ovo treća utakmica u nizu i da se ekipe veoma dobro poznaju.

– I mi i oni znamo šta treba da se uradi da bi se došlo do pobede. Ako želimo da im pariramo moramo igrati vrlo čvrsto u odbrani i smanjiti broj izgubljenih lopti na minimum. Naravno, videlo se u to u drugom meču, moramo kontrolisati defanzivni skok. U tom slučaju, i u utakmici protiv ekipe koja igra jednu od najboljih odbrana u Evropi, uz dobar dan i individualnu inspiraciju, imamo svoje šanse. U svakom slučaju daćemo sve od sebe i „pobiti se“ da prožemo u finale- rekao je Golemac.

Prvi meč finalne serije na programu je 27. maja, a trofej će osvojiti ekipa koja prva ostvari tri pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari