Argentinci ljuti na Dalića zbog izrečene istine o Mesiju: Medijsko zakuvavanje prvog mundijalskog polufinala 1EPA-EFE/Ronald Wittek

Za selektora Hrvatske kaže se da će „pogrešnom“ izjavom pogoditi i dodatno motivisati najboljeg Gaučosa.

Ugledni argentinski dnevnik Klarin poredi medijski istup selektora Hrvatske sa onim što je rekao Luj Van Gal pre eliminacije svoje Holandije od strane južnoameričke selekcije.

„On je najopasniji igrač, onaj koji kreira više prilika, ali s druge strane ne igra previše kad je rival u posedu lopte. I tu su naše šanse“, kazao je sada već bivši strateg Lala pre meča u kom je baš Mesi bio jedini strelac za Argentinu, pre penal serije.

Istu, očiglednu činjenicu o defanzivnom netrošenju genijalnog asistenta i šutera ponovio je i Dalić, ne želeći, sigurno, da umanji velemajstorsku vrednost igrača koji već neko vreme, ni u klupskoj karijeri, ne igra kao u najboljim danima.

„Ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne učestvuje u odbrani i ne smemo mu dozvoliti da primi loptu jer tada pravi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svetu u posljednjih 10 godina.

Moramo sprečiti dodavanja do njega i smanjiti prostore. Sigurno ga je i poslednji poraz od nas u Rusiji motivisao, stoga očekujemo vrlo dobro izdanje Argentine… „, smatra strateg poraženog finaliste Mundijala 2018.

Novi duel Argentine i Hrvatske desiće se u večerašnjem polufinalu u Dohi (20.00).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari