Arteta: Kritike sudija potkrepljene dokazima 1Foto: EPA-EFE/Andy Rain EDITORIAL USE ONLY

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta ostao je danas pri žestokim kritikama sudija, rekavši da su potkrepljene dokazima i da je njegova dužnost da brani svoj klub.

Arteta je bio besan zbog suđenja na utakmici Arsenala i Njukasla u subotu u Premijer ligi, koju je njegova ekipa izgubila sa 0:1, posebno zbog priznatog gola Entonija Gordona koji je proveravan putem VAR tehnologije zbog tri moguća prekršaja.

Arteta je posle utakmice rekao da ga je sramota i da su odluke bile sramotne. Podržala ga je uprava kluba koja je pozvala Savez da se pozabavi standardom suđenja u Premijer ligi.

„Moja dužnost je da branim moje igrače, da ih podržavam, da podržavam moj klub, da branim moje ljude na najbolji način i ja to radim svaki put. I ja to ne radim prema osećaju, već uz dokaze i što je moguće jasnije“, rekao je Arteta na konferenciji za novinare u Londonu.

Dejli Mejl je preneo da je na sledećem sastanku sa sudijama Arsenal spreman da navede brojne odluke koje su išle na štetu kluba, od prošle sezone, kako bi se dokazao obrazac.

Čini se da je Arteta na to mislio kada je rekao da se njegov bes nije nakupio preko noći.

„Dužni smo da pokažemo kako se osećamo dokazima koje imamo i istorijom onoga što se dogodilo. Moramo se zalagati za naše ljude, naše vrednosti i za ono što jesmo“, dodao je trener londonskog kluba.

Artetu su pojedini optužili da postavlja opasan presedan tako što javno kritijuje sudije, ali on je rekao da je iskren i da pokušava da unapredi fudbal.

„Svi želimo isto, ali moramo da shvatimo da moramo da budemo jasni i pošteni. Imajte poštovanje ali jasni i pošteni, cenite ono što imamo i pobrinite se da nastavimo da razvijamo fudbal onako kako želimo“, naveo je Arteta.

Arsenal je u subotu pretrpeo prvi poraz u Premijer ligi, pa zauzima četvrto mesto na tabeli sa 24 boda, tri manje od vodećeg Mančester sitija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari