Svetski rekorder na 100 metara Jamajčanin Asafa Pauel trčaće danas na Drugom beogradskom memorijalu Artur Takač. Osim njega na Stadionu Partizana očekuje se učešće oko 150 vrhunskih svetskih atletičara osvajača medalja sa Olimpijskih igara i svetskih prvenstava. Tako će se u disciplini 100 metara kod muškaraca nadmetati Džejson Gardner i Mark Frensis, članovi štafete Velike Britanije koja je na Olimpijskim igrama u Atini osvojila zlatnu medalju.

Svetski rekorder na 100 metara Jamajčanin Asafa Pauel trčaće danas na Drugom beogradskom memorijalu Artur Takač. Osim njega na Stadionu Partizana očekuje se učešće oko 150 vrhunskih svetskih atletičara osvajača medalja sa Olimpijskih igara i svetskih prvenstava. Tako će se u disciplini 100 metara kod muškaraca nadmetati Džejson Gardner i Mark Frensis, članovi štafete Velike Britanije koja je na Olimpijskim igrama u Atini osvojila zlatnu medalju. U ženskoj trci na 100 metara trčaće Šeron Simpson (Jamajka), najbrža žena u 2006. godini i Sandra Sturup (Bahami), članica štafete ove zemlje koja je na prethodnom svetskom prvenstvu osvojila prvo mesto.
– U Beogradu trčim prvu trku ove godine nakon povrede i uopšte prvu trku u Evropi. Ne znam svoje trenutne mogućnosti, ali se nadam da će trka biti dovoljno brza, možda i s vremenom ispod deset sekundi. Rezultat dosta zavisi i od vremenskih uslova, ali i od spremnosti mojih konkurenata, pre svega Džejsona Gardnera i Marka Frensisa – rekao je Asafa Pauel na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda.
Ovom prilikom svetski rekorder na 100 metara, s vremenom 9,77 sekundi, najavio je da će za desetak dana trčati i trku na 200 metara. On je istakao da ove godine neće učestvovati na puno trka kao u 2006. (12 pobeda uz isto toliko učešća), jer ga očekuje svetsko prvenstvo tokom juna u Kingstonu. Pauel je govorio i o nastavaku svoje karijere u kojoj očekuje da će popraviti svetski rekord ispod vremena 9,72 sekunde.
Najbrža žena u 2006. i trening partner Asafa Pauela, Jamajčanka Šeron Simpson, danas će na Stadionu Partizana takođe trčati svoju prvu ovogodišnju trku.
– Nisam sigurna da ću na početku sezone trčati ispod vremena od 11 sekundi ali daću sve od sebe. Ovogodišnji mi je cilj, pre svega, da se uvrstim u reprezentaciju moje zemlje na svetskom prvenstvu – napomenula je Simpsonova.
Najavljujući Drugi međunarodni memorijal Artur Takač, sekretar za sport Beograda Goran Kreclović rekao je da će Stadion Partizana večeras biti hram atletike. On je najavio da će očekivanih oko 30 hiljada gledalaca najzanimljivije trenutke moći da pogledaju na dosad kod nas neviđenom ekranu, dok će ostatak sveta direktan prenos moći da gleda na Nacionalnoj televiziji Srbije i putem Eurosporta. Kreclović je izrazio očekivanje da će organizacija Memorijala Artur Takač kandidovati Beograd za ligu najvećih atletskih takmičenja, a da će za nekoliko godina ovo nadmetanje biti uvršteno u svetske Gran pri mitinge.
Kao uvod u glavni program Memorijala po najbržih osam dečaka i devojčica osnovnih škola Beograda nadmetaće se u finalu manifestacije „Brzinom do zvezda“ čiji je ovogodišnji promoter legendarni atletičar Kolin Džekson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari