Asocijacija Sport za sve Srbije rekreativcima poklonila sportske rekvizite 1Foto: sattelevizija.com

U okviru akcije „Aktivna Srbija 2020 – 2030“, ustanovljene radi promovisanja zdravog stila života na nacionalnom nivou, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije Branko Vujović i generalni sekretar Filip Vešović posetili su Sportsko rekreativnu asocijaciju Požarevac poklonivši njenim predstavnicima set sportskih rekvizita čime su simbolično pružili podršku radu na lokalnom nivou.

Predstavnike Asocijacije primio je i Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca koji je izrazio spremnost lokalne samouprave da pruži punu podršku raznovrsnim oblicima rekreativnih aktivnost kojima se bave građani svih uzrasta.

Predsednik Asocijacije Branko Vujović, generalni sekretar Filip Vešović i Bane Dmitrović prvi čovek požarevačkog ogranka izneli su niz ideja kako motivisati što veći broj građana da se rekreativno bave sportom.

Inače, Asocijacija Sport za sve Srbije predstavlja nacionalni krovni savez za rekreativni, masovni i kompanijski sport. Vreme u kojem živimo i savremeni trendovi sedentalnog života postavili su rekreativni sport kao prioritet za očuvanje mentalnog i telesnog zdravlja građanstva.

Presstavnici Asocijacije sastali su se i sa Goranom Segerom direktorom Osnovne škole „Kralj Alksandar Prvi“. Prisustvovali su Milan Jović član Gradskog veća zadužen za sport i Dragan Nikolić sekretar Sportskog saveza Grada Požarevca.

Bane Dmitrović predsednik Sportsko rekreativne asocijacije Požarevac upoznao je goste sa programskim aktivnostima i radom u aktuelnoj situaciji. Dmitrović je upoznao goste sa kapacitetima kojima raspolaže Sportsko rekreativna asocijacija Požareva, koji se stalno obogaćuju, te je najavljena i svojevrsna teretana na otvorenom u krugu škole “Kralj Aleksandar I”.

Asocijacija je, prema rečima Vujovića, dobila zadatak da na nacionalnom planu podigne nivo svesti i svojim programskim aktivnostima organizuje programe koji upravo idu u pravcu popularizacije zdravog stila života i masovnih vidova okupljanja građanstva kroz rekreativne programe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari