Zrenjanin obeležava Evropsku nedelju sporta: Od sutra osam sportskih i rekreativnih aktivnosti za sve uzraste 1Foto: M. P. / Danas

Trkom za srećnije detinjstvo i brojnim sprotskim sadržajima Zrenjanin će obeležizi Evropsku nedelju sporta u ovkiru akcije „Sportski izazov“ kojom se pdorstiču zdrave navike najmlađih.

Biće održano osam sportskih i rekreativnih aktivnosti, uz učešće svih uzrasta, na više gradskih lokacija, a strat je u petak, 23. septembra na Trgu slobode, najavljuju organizatori.

„Počinjemo na Trgu slobode, gde su sportsko-zabavni poligoni. Sutradan će biti održana “Trka za srećnije detinjstvo”, a potom slede svakodnevne sportske i rekreativne aktivnosti, sve do 30. septembra“, najavila je Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina,

“Trka za srećnije detinjstvo” je ove godine deo programa “Evropske nedelje sporta” i održava se na već ustaljenoj lokaciji BIG tržnog centra, u subotu, 24. septembra u 10 časova.

„Crveni krst ovu humanitarno-sportsku manifestaciju realizuje već duže od 40 godina, a pravo na učešće ostvaruje svako ko kupi učesnički broj, po simboličnoj ceni. Sva prikupljena sredstva biće usmerena u fond humanitarne akcije “Sportom za bolje sutra”, namenjen poboljšanju uslova života, obrazovanja i bavljenja sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe“, kaže Jelena Domjeskov.

U okviru “Trke za srećnije detinjstvo” od 9 do 13 časova biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi, a za tu namenu na parkingu centra BIG biće postavljen transfuziomobil.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari