U nedelju Kragujevački polumaraton i „Trka za srećnije detinjstvo” 1Foto: Grad Kragujevac

Jubilarni 10. Kragujevački polumaraton, održaće se u nedelju, 2. oktobra.

Ispred zgrade Gradske uprave u nedelju, u 10 sati startuje 37. humanitarno rekreativna „Trka za srećnije detinjstvo” a sat vremena kasnije 10. Kragujevački polumaraton.

Trasa trke biće ista kao i prethodnih godina, centralnim gradskim ulicama, a organizatori očekuju da u polumaratonskoj trci učestvuje oko 500 takmičara iz zemlje i regiona, a u „Trci za srećnije detinjstvo” oko 300.

– Kragujevački polumaraton ove godine obeležava svoj prvi veliki jubilej, i nadamo se da ćemo i ove godine iz Kragujevca poslati poruku o značaju negovanja zdravih stilova života i bavljenja sportom, kaže Nenad Luković, predsednik Atletskog kluba Maraton KG.

On je naglasio da se kragujevački polumaraton ponosi saradnjom sa Crvenim krstom koje je uspostavljena 2014. godine i dodao da je suština manifestacija masovnost i uključivanje što većeg broja ljudi svih starosnih kategorija, dok su sami rezultati u drugom planu.

Trka za srećnije detinjstvo organizuje se u dve kategorije. Prva je za decu za osnovce od prvog do četvrtog razreda koji će trčati kraću trasu, a druga je učenike od četvrtog do osmog razreda i srednjoškolce.

Ove godine zbog interesovanja predškolaca i njihovih roditelja, posle proglašenja pobednika predviđena je promotivna šetnja u kojoj mogu da učestvuju svi koji to žele, sa ili bez startnog broja.

Crveni krst Kragujevca humanitarno rekreativnu „Trku za srećnije detinjstvo” u sklopu nacionalne kampanje, organizuje 37. put.

– Prodajom startnih brojeva čija je cena simbolična i iznosi 50 dinara, Crveni krst obezbeđuje ono što je potrebno najmlađim korisnicima ove organizacije. Nekada su to udžbenici, nekad hrana, garderoba a pružamo podršku i porodicama sa decom ometenom u razvoju kada im je potreban prevoz do Beograda na neki od specijalističkih pregleda, rekla je Marica Patrnogić iz Crvenog krsta Kragujevac.

Inače, na platou ispred zgrade Gradske uprave, u sklopu manifestacije biće organizovan niz aktivnosti zabavnog i edukativnog karaktera namenjenih deci i roditeljima.

Pobednik prošlogodišnjeg, 9. Kragujevačkog polumaratona bio je Esad Hasanović, atletičar iz Novog Pazara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari