Esad Hasanović pobednik 9. kragujevačkog polumaratona 1Foto: Grad Kragujevac

Za sat, 18 minuta i 23 sekunde kroz cilj devetog „Zastava oružje” polumaratona u Kragujevcu prošao je tridesetšestogodišnji Esad Hasanović iz Novog Pazara bivši reprezentativac i biciklista „Radničkog”.

Kroz cilj trke u dužini od 10 kilometara prvi je prošao Strahinja Trakić iz Kragujevca državni prvak u triatlonu, a petokilometarsku trku je osvojio Nikola Milosavljević iz Lebana. Na „Zastava oružje” polumaratonu danas u Kragujevcu trčalo je oko 500 takmičara.

– Ova sportska manifestacija i u uslovima kakvi danas pogađaju čitav svet i posle dve godine pandemije, učinila je da Kragujevac opet bude centar  atletike, sporta i zdravog života. Grad Kragujevac je tradicionalno pokrovitelj maratona i dobar domaćin ali trudićemo se da ovakvih sportskih takmičenja bude više. Radićemo na promociji i omasovljavanju ovakvih takmičenja i zdravih stilova života, izjavio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Devetom kragujevačkom polumaratonu prethodila je „Trka za srećnije detinjstvo” humanitarno-rekreativna akcija u organizaciji Crvenog krsta pod pokroviteljstvom grada Kragujevca koja se ove godine održava 36. put pod sloganom „Naši drugari nisu sami”.

Tradicionalna trka za srećnije detinjstvo okuplja najmlađe sugrađane s porukom  da je sportska aktivnost važna u očuvanju i unapređenju zdravlja.

– Ova akcija ima humanitarni karakter jer kupovinom broja za učešće, najmlađi sugrađani prikupljaju sredstva za svoje vršnjake iz socijalno ugroženih porodica kojima je potrebna pomoć i podrška, rekla je dr Gordana  Damnjanović, članica Gradskog veća za zdarvstvenu i socijalnu zaštitu i učesnicima poželela da neguju humanost i sportski duh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari