Ataman titulu posvetio ocu: Napravili smo istorijski rezultat 1EPA-EFE/RONALD WITTEK

Ergin Ataman u poslednjih pet godina, tri puta osvojio Evroligu sa dva različita tima.

Znao je šta radi kada je prošlog leta odlučio da napusti Efes i preuzme Panatinaikos koji je prošlu sezonu završio na 17. mestu u Evroligi.

U konekciji sa Dimitrisom Janakopulosom, gazdom kluba, oformio je daleko kvalitetniji tim, sa čak dvanaestoricom novajlija.

Delovao je Ataman veoma optimistično i pre dolaska u Berlin, obećao je tokom četvrtfinalnog serijala sa Makabijem da će sigurno odvesti Panatinaikos na Fajnal-for, a u najavi finala otkrio je da je njegov sin uvek bio sjajan prognozer.

Iako je u borbi za trofej PAO imao naspram sebe ubedljivo najbolju ekipu tokom cele sezone, Atinjani su uspeli da fantastičnom igorm u drugom poluvremenu dođu do sedme titule evropskog prvaka, a prve nakon 2011. godine (95:80).

Ataman je fantastično vodio ekipu u drugih 20 minuta, na izvrstan način vršio izmene, čitao igru rivala, uspevši da razoruža Madriđane i koji minut pre kraja utakmice.

Pridružio se Ataman večeras Piniju Geršonu i Profesoru Aleksandru Nikoliću kao stručnjak koji je u tri navrata osvojio najvrendiju klupsku titulu.

– Osećaj je neverovatan, emocija mnogo jaka. Gledalo nas je 15.000 ljudi na tribinama u Berlinu. Ovo smo zaslužili, imali smo sjajnu sezonu. Bili smo u zaostatku 15 poena, dozvolili Realu 36 poena u prvoj četvrtini i opet se vratili. Neverovatno! Jako sam ponosan i srećan – izjavio je Ataman neposredno nakon  finala, koje je bilo njegovo treće uspešno u poslednjih pet godina, sa dva različita tima (EFES, PAO).

– Znate da sam izgubio oca pre mesec dana. Siguran sam da je ovo video. Bio je sa mnom u svim titulama koje sam osvojio sa Efesom – izgovorio je Ataman jedva se suzdržavajući da ne zaplače.

Ataman smatra da je ovosezonska titula sa Panatinaikosom jedan neverovatan poduhvat, pre svega zbog toga što je prošlog leta oformljen poptuno novi tim.

– Ovo je jedan od najimpresivnijih rezultata u istoriji evropske košarke, da vodiš tim koji je prošlu sezonu završio kao 17. do evropske titule u samo jednoj godini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari