Atletičari Srbije osvojili 20 medalja u Novom Pazaru 1

Reprezentativci Srbije osvojili su ukupno 20 medalja na Prvenstvu Balkana u atletici koje je za vikend održano u Novom Pazaru – devet zlata, četiri srebra i sedam bronzi.

Drugog dana osvojena su četiri zlatna, jedno srebrno i dva bronzana odličja. Posle trke na 800 metara, novu zlatnu medalju za domaćina osvojila je Amela Terzić koja je trijumfovala i na 1.500 metara.

– Zadovoljna sam još jednom pobedom koja će mi puno značiti za samopouzdanje pred Svetsko prvenstvo u Londonu. Ovog dana su bili i bolji uslovi za takmičenje i drago mi je što sam obradovala navijače u mom gradu – rekla je Terzićeva.

Prvak Balkana postao je i Branko Pauković koji je trijumfovao u bacanju koplja sa 75,82 metara, kao i Aleksandar Grnović koji je bio najbolji u desetoboju sa 7.225 bodova. Četvrtu zlatnu medalju drugog dana nadmetanja Srbiji je donela muška štafeta 4 puta 400 metara u sastavu Bojanić, Garaj, Marković i Vukadinović.

Srebrnu medalju osvojila je Milica Gardašević u skoku u dalj sa 6,48 metara, dok su bronzane pripale još jednoj Novopazarki Teodori Simović u trci na 5.000 metara i Sanji Ristović u sedmoboju sa 4.518 bodova.

Prvog dana takmičenja zlatne medalje osvojili su i Dragana Tomašević (bacanje diska), Lazar Anić (skok udalj) i Marija Vučenović (bacanje koplja), kao i ženska štafeta u trci na 4×100 metara. U trci na 100 metara Srbija je osvojila dve medalje. Milana Tirnanić bila je druga, dok je Katarina Sirmić zauzela treće mesto, kao i na 400 metara, gde je Stefan Vukadinović osvojio srebro, a Stjepan Bojanić bronzu. U ženskoj konkurenciji Maja Ćirić je zauzela treće mesto. Srebrnu medalju u skoku u dalj osvojio je Strahinja Jovančević, dok je Tatjana Mirković zauzela treće mesto u bacanju koplja, kao i Asmir Kolašinac u bacanju kugle.

Reprezentacija Srbije je u ukupnom plasmanu zauzela drugo mesto sa 20 osvojenih medalja, tri manje od Rumunije, a jednom više od Grčke koja je bila treća.

Da je Novi Pazar spremno dočekao ovo takmičenje potvrdio je predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov, koji je naglasio da je ime ovog grada „trajno urezanona mapi svetske i evropske atletike“.

Na Balkanijadi je učestvovalo oko 500 atletičara iz 16 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari