Atletiko u kanalu 1Foto: EPA-EFE/Ian Langsdon

Ubedljivom igrom u grupnoj fazi Pariz sen Žermen i Bajern obezbedili su prolazak među 16 najboljih klubova, dok Mančester junajted posle pobede protiv Benfike od naredne faze deli još bod.

Istovremeno, Atletiko Madrid, koji je remizirao sa Karabegom, nema više čemu da se nada, a upravo u njegovoj grupi C najneizvesnija je situacija pošto je Čelsi ubedljivo poražen od Rome, što je kako trenera Antonija Kontea tvrdi rezultat potpune nezainteresovanosti i nedostatka motivacije njegovog tima.

– Najviše sam razočaran igrom u drugom poluvremenu kada je Roma pokazala veću želju i borbenost da pobedi, i očito je da su zaslužili trijumf. Bili su bolji u svakom trenutku u pogledu motivacije. Ove sezone moraćemo dosta da kopamo ako želimo da se borimo za nešto važno. Ako nismo spremni na to pružaćemo ovakve utakmice – kazao je Konte.

Posle ove utakmice Roma je na prvom mestu sa osam bodova, dok Plavci imaju jedan manje, pa će se do kraja grupne faze voditi oštra borba između dve ekipe. Prvi čovek Vučice Eusebio di Frančesko bio je veoma zadovoljan partijom svojih igrača.

– Dobili smo samopouzdanje. Biće još dosta mečeva u kojima ćemo morati da se dokažemo, ali pokazali smo da možemo da igramo protiv svakog tima sa ovakvim pristupom i kolektivnim naporom. Znao sam da se sastajemo sa veoma dobrim timom, ali sam i verovao da možemo biti veoma opasni iz prekida – kazao je Di Frančesko.

Istovremeno, Atletiko Madrid, prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona, ove godine nije uspeo da pobedi čak ni Karabeg. Iako zbog zabrane registrovanja novih igrača do početka 2018, zbog prethodnog kršenja fer-pleja, madridski klub nije imao dobru startnu poziciju kao ostali rivali trener Dijego Simeon ne želi da poseže za opravdanjima i izgovorima nakon ovakvih rezultata.

– Sva objašnjenja posle ovakvog rezultata bila bi izgovor. Nismo počeli loše, imali smo nekoliko šansi ali ih nismo iskoristili. Onda smo krajem prvog poluvremena postali nervozni. Igrali smo kako je bilo potrebno u drugom poluvremenu, i imam utisak da je tim učinio sve što može. Karabeg se dobro branio. Očigledno ovo nije rezultat koji smo želeli – kazao je Simeon, najavljujući da će njegov tim dati sve od sebe da pobedi Romu u narednoj utakmici.

 

Grupa A

Bazel – CSKA Moskva 1:2, Mančester junajted – Benfika 2:0.

TABELA: Junajted 12, Bazel 6, CSKA 6, Benfika 0.

Grupa B

Pari Sen Žermen – Anderleht 5:0, Seltik – Bajern 1:2.

TABELA: PSŽ 12, Bajern 9, Seltik 3, Anderleht 0.

Grupa C

Atletiko – Karabag 1:1, Roma – Čelsi 3:0.

TABELA: Roma 8, Čelsi 7, Atletiko 3, Karabag 2.

Grupa D

Sporting – Juventus 1:1, Olimpijakos – Barselona 0:0.

TABELA: Barselona 10, Juventus 7, Sporting 4, Olimpijakos 1.

Grupa E

Sevilja – Spartak sinoć, Liverpul – Maribor sinoć.

TABELA: Liverpul 5, Spartak 5, Sevilja 4, Maribor 1.

Grupa F

Napoli – Mančester siti sinoć, Šahtjor – Fejnord sinoć

TABELA: Siti 9, Šahtjor 6, Napoli 3, Fejnord 0.

Grupa G

Bešiktaš – Monako sinoć, Porto – Lajpcig sinoć.

TABELA: Bešiktaš 9, RB Lajpcig 4, Porto 3, Monako 1.

Grupa H

Borusija – APOEL sinoć , Totenhem – Real sinoć.

TABELA: Totenhem 7, Real 7, Borusija 1, APOEL 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari