Azarov stigao u Ljutice Bogdana: Učiću od Rodića, Zvezda ima tim za Ligu šampiona 1

Od 2017. kada je stigao u Crvenu zvezdu, Milan Rodić nije imao adekvatnu alternaciju na mestu levog beka. Pokušavali su u Ljutice Bogdana da 31-godišnjem fudbaleru pronađu adekvatnu konkurenciju, međutim punih pet godina u tome nisu uspevali. Nadaju se u Zvezdi da su napokon pronašli rešenje u mladom Gruzinu Irakliju Azarovu, koji je danas predstavljen javnosti.

Treneri su u poslednjih pet godina pokušavali da Marka Gobeljića i Milana Gajića oprobaju i u ulozi levog beka; kao alternaciju su viđeni i Žander, odnosno Stefan Hajdin, ali su sve to bili bledunjavi potezi uprave, koja se danas pohvalila angažovanjem perspektivnog reprezentativca Gruzije, koji je, navodno, imao i ponude italijanskih klubova.

Za 300.000 evra, uz 20 odsto od dalje prodaje, 20-godišnji levi bek doveden je iz Dinamo Batumija.

„Dugo smo tražili nekoga ko može da bude rotacija sa Milanom Rodićem. Opredelili smo se za mladog igrača koji igra za svoju reprezentaciju. Različita je opcija u odnosu na Rodića, karakterišu ga ofanzivna igra, brzina i centaršut, pa će stručni štab imati mogućnost za jednu drugačiju opciju“, objasnio je Mitar Mrkela, sportski direktor kluba, razloge dovođenja relativno anonimnog fudbalera iz Gruzije.

Mogućnosti Crvene zvezde Azarovu je približio Marko marin, odskora šef skauting službe crveno-belih.

„Pričao sam sa Markom Marinom i rekao mi je neke stvari o klubu. On je bio sjajan igrač, ostavio je trag u klubu, kao i reprezentaciji Nemačke. Bilo mi je zadovoljstvo da razgovaram sa njim, rekao mi je i da je bitno da naporno radim kako bih zaslužio mesto u timu.“

Svestan da će karijeru nastaviti u Srbiji, Gruzin je pogledao mečeve svojih novih saigrača od starta sezone. Posebno su mu se svideli Aleksandar Katai, Milan Rodić i Kings Kangva.

„Zvezda ima velike igrače i dobar tim, verujem da ćemo biti uspešni. Znam i sam da je to veliki klub. Nadam se da ćemo igrati Ligu šampiona, imamo dobar tim, gledao sam neke utakmice i mislim da možemo da prođemo Makabi Haifu.“

Jasno je 21-godišnjem Gruzinu da će veliku konkurenciju imati u Milanu Rodiću, u poslednjih pet godina nezamenjivom levom beku u Crvenoj zvezdi.

„Znam da je odličan igrač, ima mnogo utakmica u dresu Crvene zvezde. Učiću od njega i pomagaćemo jedan drugome. Znam da je Dejan Stanković bio poznat igrač, a sada je uspešan trener. Imaću priliku da učim kroz njegove savete i napredujem u karijeri. Srećan sam što ću imati priliku da radim sa njim“, završio je sa izlaganjem Azarov.

Mitar Mrkela, je, pak, naznačio da će Zvezda i dalje biti aktivna na tržištu, ali da će se prevashodno koncentrisati na odlaske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari