Bajden uzima Putinu američke košarkaše 1EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

U najavi egzodus igrača sa pasošima SAD, na privremenom radu u Rusiji.

Od početka vojnog napada najveće države sveta na Ukrajinu, administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena uvela je brojne sankcije Rusiji, a sada je ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi pozvala svoje građane da napuste zemlju čiji je predsednik Vladimir Putin najavio mobilizaciju 300.000 ljudi.

Sa sve 40-ak košarkaša dovedenih sa druge strane Atlantskog okeana, od kojih njih 29 nastupa za timove iz tamošnje VTB lige.

I oni i njih 10 do 15 iz Superlige Rusije trebalo bi u skorije vreme da napuste svoje klubove, što će predstavljati još jedan veliki udarac za uprave istih.

Najteži je pretrpljen još tokom rane faze rata dve bivše sovjetske republike, započetog ovog februara, kada su ruski klubovi proterani iz svih evropskih takmičenja.

Što je samo delić sveobuhvatnih sportskih sankcija, kao deo političke odmazde za državničke poteze Putina, najviše podržanih od strane Zapada.

U međuvremenu su mnogi strani sportisti, samoinicijativno ili pod pritiskom, raskinuli ugovore sa ruskim poslodavcima i nastavili karijeru na drugim adresama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari