Bajernov festival golova na jezeru Tegern: Protiv devetoligaša 27:0 (18:0) 1Foto: FK Bajern

Evropski fudbalski velikani po pravilu prvu utakmicu na letnjim pripremama odigraju s putpunim autsajderom niželigašem i bez milosti mu napune mrežu do vrha.

U golu Rotah-Egerna, iz istoimene bavarske opštine, koji se takmiči u devetom razredu nemačkog fudbala, bilo je knap. Tamo je završilo 27 lopti višestrukog državnog prvaka, 18 u prvom poluvremenu. Bajernovi golmani Ulrajh i od 46. minuta Šenk su mogli i u gledalište u društvu s počasnim predsednikom Ulijem Henesom i novajlijom iz Napolija Kimom Min Džeom, štoperom iz Južne Koreje, koji je ugovor potpisao neposredno uoči utakmice na jezeru Tegern, gde je klupski trening-kamp.

Petostruki strelci u prvom delu meča bili su Matis Tel i Džamal Musijala, a u drugom Marel Zabicer. Serž Gnabri je dao tri gola, a po jedan Leroj Sane, Dajo Upamekano, Nusair Mazraui, Konrad Lajmer i Alfonso Dejvis u prvom poluvremenu, a Rafael Gereiro, Rajan Gravenberh, Kingsli Koman i Sadiom Mane u drugom.

Tim Tomasa Tuhela uskoro kreće put Dalekog istoka. U Tokiju će 26. jula igrati s evropskim prvakom Mančester sitijem, a tri dana kasnije s domaćim prvoligašem Kavasakijem. Zatim se seli u Singapur na duel s Liverpulom 2. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari