Banjaja bez preloma, Bastijanini polomio skočni zglob i šaku 1Foto: EPA-EFE/ Juan Ignacio Roncoroni

Aktuelni svetski šampion, motociklista Dukatija Frančesko Banjaja zaradio je samo modrice posle današnjeg pada na trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Katalonije, dok je njegov klupski kolega Enea Bastijanini zadobio dva preloma.

„Banjaja je zadobio nekoliko kontuzija, ali dodatni lekarski pregledi nisu otkrili nikakve prelome. On će se vratiti u Italiju sa timom“, saopštio je Dukati.

Banjajin timski suvozač Bastijanini međutim ima prelom levog skočnog zgloba i leve šake i biće mu potrebna operacija, kaže Dukati.

Odmah na početku današnje trke dogodila su dva incidenta koja su donela veliki haos na stazi. U prvoj krivini pala su petorica vozača, kada je Enea Batijanini naleteo na Žoana Zarka, a zatim su na njih naleteli Aleks Mareks, Fabio Di Đanantonio i Marko Beceki.

Posle nekoliko sekundi posle druge krivine aktuelni svetski šampion iz Dukatija Frančesko Banjaja izgubio je kontrolu, preleteo preko motocikla i pao na stazu, a zatim je preko njegovih nogu prešao Bred Binder iz KTM.

Trka je odmah prekinuta, Banjaja i Bastijanini su prebačeni u medicinski centar, a Banjaja je zatim prebačen u lokalnu bolnicu. Redari su brzo očistili stazu i posle 20-ak minuta takmičenje je nastavljeno.

U haotičnoj trci za Veliku nagradu Katalonije slavio je vozač Aprilije Aleš Espargaro.

Naredna trka u Moto GP šampionatu vozi se za sedam dana za Veliku nagradu San Marina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari