Barselona ponovo želi desnog beka iz Ajaksa 1Ćavi Hernadez foto EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Barselona je u ogrmnim problemima, kako finansijskim tako i kadrovskim. Gotovo da nema linije tima kojoj nije potrebna rekonstrukcija, a po svemu sudeći Ćavi će prvo krenuti sa promenama u poslednjoj liniji. Naime, mladi stručnjak namerava da mesto desnog beka oplemeni dolaskom Nusaira Mazrauija iz Ajaksa.

Decenijama unazad traje dobra i plodonosna saradnja između Ajaksa i Barselone. Brojni igrači su iz Amesterdama, i to u najboljim godinama, prelazili na Kamp Nou, a jedan od njih usadio je sistem igre na kojem i danas insisitraju u Barsi – Johan Krojf.

Povratkom u Barselonu, ali u ulozi trenera, Ćavi namerava da u narednih godinu dana napravi temeljnu rekonstrukciju tima, svestan da je u svim linijama neophodna radikalna promena.

Porblem usložnjavaju veliki finansijski problemi, s tim u vezi, Ćavi mora da razmišlja, ne samo o pojačanjima, već i o ugovornim statusima potencijalnih novajlija. Jedan od njih, Nusair Mazraui ima još šest meseci ugovorne obaveze sa Ajaksom i sa „kopljanicima“ ne želi da produži saradnju.

Barseloni je zanimljiv kao primarno rešenje na poziciji desnog beka, na kojoj bi mogao da zameni Seržinja Desta, Amerikanca koji mu je prethodno bio direktna konkurencija u Ajaksu.

Dest ga je istisnuo iz startner postave, u koju se Marokanac vratio kada je Seržinjo pojačao Barselonu.

Ispostaviće se da se brzonogi reprezentativac Amerike, nije dobro adaptirao na zahteve u sistemima igre Ronalda Kumana, dok kod Ćavija retko i dobija šansu.

Holanđanin ga je neretko koristio i kao desno krilo ili bek-krilo u sistemu sa trojicom štopera.

Dest očigledno nije ispunio očekivanja, a s obzirom na to da je njegova jedina alternacija Dani Alves, koji će pravo nastupa steći od januara 2022. kada će uveliko „koketirati“ sa 40. godinom života, jasno je da su Barsi potrebna bolja i perspektivnija rešenja.

Mazraui je raspoložen da dođe u Kataloniju i to je jasno rekao svom menadžeru Minu Rajoli, koji zastupa i interese Erlinga Halanda, o čijem dolasku na Kamp Nou sanjaju u Barseloni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari