Baršimu ne može niko ništa 1 EPA-EFE/Adam Warzawa

Atletičar iz Katara nastavio dominaciju na Svetskim prvenstvima.

S šampionskom lakoćom, Mutaz Baršim je preskočio 237 centimetara, za sedam cm popravio svoj najbolji ovosezonski rezultat i odneo zlatnu medalju u disciplini skok uvis na takmičenju u Judžinu.

Da mu niko ne može prići bilo je jasno još na na 235 centimetara, ali je podigao lestvicu i opet preleteo preko nje. Na preskakanje 242 cm sačekaće neki drugi put, jer ovog puta nije savladao najveću visinu ikada.

„Cilj mi je bio da uzmem zlato, iako je svetski rekord jedino što mi nedostaje. Tri zlata u nizu je nešto što ranije nije bilo učinjeno. Osećam da sam postao bitan u našem sportu, ali nikad se nisam osećao najboljim“, rekao je Baršim po osvajanju zlata“, izjavio je fantastični atletičar, koji je isti uspeh ostvario i na poslednja dva SP.

Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Sang-Hjok Vu iz Južne Koreje, pošto je iz trećeg pokušaja preskočio 233 centimetra, a potom iz drugog i 235.

Bronza je pripala Ukrajincu Andriju Protsenku, sa preskočenom visinom od 233 centimetra.

Italijan Đanmarko Tamberi, koji je na prethodnom prvenstvu delio zlato sa Baršimom, šampionat u američkom gradu završio je kao četvrt

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari