"Basketaš" Dušan Vlahović ne opterećuje se Mitrovićem 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Najskuplje prodati srpski fudbaler ne juri rekord kolege iz reprezentacije Srbije.

Povreda je sprečila Dušana Vlahovića da igra junske mečeve Lige nacija, ali sada je tu da pomogne selektoru Draganu Stojkovići i ekipi u borbi za šest bodova na novim utakmicama istog takmičenja, protiv Švedske (24. septembar, kod kuće) i Norveške (27.9, na strani).

„Mnogo mi znači poverenje selektora Stojkovića. Čak i u periodu kada nisam igrao puno u svom klubu, dobijao sam poziv u A reprezentaciju i uvek dolazio da pružim sve od sebe i doprinesem pozitivnom rezultatu. Bio sam najmlađi u ekipi sve do ovog okupljanja, sada je taj epitet preuzeo Stefan Mitrović.

Velika je šteta što protiv Švedske ne može da bude pun stadion, ali sam siguran da će nam deca iz Osnovnih škola i školica fudbala prirediti divan ispraćaj na Svetsko prvenstvo. Cilj nam je da u poslednje dve utakmice osvojimo maksimalnih šest bodova i da izborimo plasman u A grupu Lige nacija. Naravno, to će nam značiti i zbog narednog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine“, rekao je mladi centarfor Juventusa za sajt Fudbalskog saveza Srbije, u susret duelu na stadionu Crvene zvezde.

Prošlosezonska zvezda Serije A tvrdi da je jedva sačekao okupljanje Orlova u nacionalnom fudbalskom kampu u Staroj Pazovi, ovog ponedlejka.

„Imao sam neke fizičke probleme, Mister mi je uvek izlazio u susret i moram da mu se zahvalim što mi je pomogao da na najbolji mogući način saniram povredu. Dolazio sam i tokom procesa oporavka da bodrim drugove i to je minimum onoga što sam u datom trenutku mogao da učinim za svoju reprezentaciju. Sada sam spreman i veoma srećan što ću ponovo biti među kandidatima za najbolji tim.

Sa nestrpljenjem očekujem duele protiv Švedske i Norveške. Uvek sa ogromnim zadovoljstvom dolazim da reprezentujem svoju zemlju i ne obazirem se previše na činjenicu ko se nalazi na suprotnoj strani terena. Važno je samo da Srbija pobedi“, kaže Dušan Silni, kako mu često tepaju mediji.

Autora intervjua zanimalo je da li 22-godišnji napadač iz Beograda ima ambiciju da obori rekord kolege iz Fulama, Aleksandra Mitrovića, sa 46 golova najboljeg strelca nacionalnog tima.

„Sigurno da je Mitar naš najbolji napadač svih vremena, ne razmišljam o obaranju njegovog rekorda, još je rano, ali mi to nije ni najbtinije, već kakvi ćemo biti kao ekipa. Što više reprezentacija pobeđuje, to je bolje za sve nas. Rekordi me ne zanimaju, tu sam da pomognem ekipi da budem u službi ekipe, ako nekad jednog dana dođe do toga, probaću da uradim nešto, ali nije mi prioritet“, smatra Vlahović.

Kada ne trenira i ne igra fudbal ili se sa ostalim reprezentativcima ne opušta uz društevnu igru Ne ljuti se čoveče, nekadašnji špic Partizana i Fiorentine voli da se druži sa košarkaškom loptom.

„Posle treninga, pre i posle večere igramo. Meni lično se basket najviše sviđa, zna naš portparol i još nekoliko igrača da mi je to omiljeni sport pored fudbala. Lepo je što se družimo, što imamo zajednička interesovanja“, ističe centarfor koji u tekućem prvenstvu Italije još juri formu iz prošlog, kada je na sve moguće načine i redovno tresao mreže rivala u SEA.

Centarforu Stare dame će Svetsko prvenstvo u Kataru, krajem ove godine, biti mundijalsko vatreno krštenje.

„Igranje za Srbiju na Mundijalu je nešto o čemu deca maštaju kada krenu da igraju fudbal, sve ostalo što dođe je gratis, ali naravno idemo u Katar da probamo što bolji rezultat da ostvarimo. Idemo da pobedimo na svakoj utakmici i šta bude, biće“, poručuje Vlahović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari