Batler bolji od Bostona, bitka za veliko finale na Istoku je počela 1Foto: EPA-EFE/ RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Bitka za veliko finale na Istoku je počela spektakularnom utakmicom između Majamija i Bostona.

U prvoj utakmici finalne serije bolji je bio Majami rezultatom 118:107.

Do pobede i prednosti u seriji vodio ih je Džimi Batler koji je ubacio 41 poen, a uz to je zabeležio i devet skokova, pet asistencija, četiri ukradene lopte i tri blokade.

Sledeći na listi najefiaksnijih u dresu Hita bio je Tajler Hiro sa 18 poena, pa se i na taj način vidi koliko je Batler doprineo pobedi Majamija.

Boston nije loše igrao u prvom poluvremenu, a na “velikom odmoru” je imao prednost – 62:54. Boston je dobio tri od četiri četvrtine, ali je treću izgubio rezultatom 39:14.

U toj četvrtini Seltiksi su šutirali 2 od 15, a sam Bater je u toj deonici utakmice postigao 17 poena.

Upravo je treću četvrtinu apostrofirao i trener Seltiksa Ime Udoka nakon utakmice.

“Bili su veoma agresivni u drugom poluvremenu. Mi na takvu igru nismo dobro odgovorili. Njihovi ofanzivni skokovi su nam napravili veliku štetu. Napravili smo dosta faulova, pa su nas kažnjavali sa slobodnih bacanja”, jasan je bio Udoka.

Ta Boston zbog povreda nisu igrali Markus Smart i Al Horford, a Tejtum i Džejlen Braun uopšte nisu mogli da zaustave raspoloženog Batlera.

Ovo je peti meč za Batlera u dresu Majamija u kojem je postigao 40 i više poena, a interesantno svih pet puta je takve utakmice igrao u plej-ofovima. U ovogodišnjem plejofu je imao čak tri takve utakmice. Zanimljivo je i to da su legendarni Dvejn Vejd i Le Bron Džejms imali po dve takve utakmice u dresu Hita u plej-ofovima.

“Srećan sam što sam postigao preko 40 poena i što je to donelo pobedu timu. Nastaviću da igram na ovakvom nivou. Ne interesuje me velika scena, uvek radim isto. Igram najbolje što mogu, gde god se nalazio. Radim to za moju porodicu, za moje saigrače i za našu franšizu i navijače. Nisu mi bitni brojevi. Zadovoljan sam okruženjem, saigračima, zajedno naporno radimo i trebaju nam još tri pobede da bismo ušli u veliko finale”, iskren je bio Batler.

Novinare je na konferenciji posle utakmice interesovalo i šta se događalo u svačionici nakon prvog poluvremena.

“Da, to je poprilično ludo, ali se ništa specijalno nije dešavalo u svlačionici. Pričali smo o tome kako da se vratimo u meč. Rekli smo jedni dugima da je ovo naš teren, da bismo morali da igramo bolkju košarku kao tim i uradili smo to i zabeležili pobedu”, jasan je bio Batler.

Svoje oduševljenje nakon meča nije krio ni trener Hita Erik Spolstra.

“Batler nas je sve inspirisao igrom u trećoj četvrtini. Momentum je bio na našoj strani. Donosio je dobre odluke na terenu. On je sjajan igrač”, oduševljen je bio Spolstra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari