Beli orao odleteo sa dresa Srbije, vraća se stari grb 1Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Fudbalski savez Srbije odlučio da napravi znamenite promene na dresu koji će Dušan Tadić i saigrači oblačiti na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Beli orao više neće biti na dresu naše reprezentacije, nakon nepune dve godine kada je „implementiran“ kao važan deo na opremi državnog tima.

Prema saznanjima Mozzart sporta, Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da na opremi reprezentacije u buduće bude grb sa četiri ocila, koji je zapravo bio tradicionalni simbol.

Kako bi kompletna procedura bila ispoštovana, odluku Odbora za hitna pitanja trebalo bi da aminuje Izvršni odbor na narednoj sednici koja je planirana najkasnije na proleće.

Prethodno rešenje iz aprila 2022. nije bilo najsrećnije, naprotiv. Sam grb, kao i kompletna crvena boja dresa sa zlatnim detaljima odudarali su od tradicionalne opreme naše reprezentacije.

Dres, a posebno grb, više je podsećao na opremu koju oblači fudbalska reprezentacija Austrije, a mnoge je podsećao i na fudbalsku opremu selekcije Poljske.

S tim u vezi, FSS je obavio istraživanje javnog mnjenja uverivši se da javnost, navijači i poštovaoci reprezentacije Srbije nisu bili saglasni sa odlukama krovne organizacije iz aprila 2022.

Ne samo što će Savez vratiti stari grb, već će reprezentacija ubuduće igrati u opremi boja zastave: crveno-plavo-belo.

Savez će morati da se potrudi da sve pormene uradi blaogvremeno, kako bi Dušan Tadić i saigrači u novoj opremi nastupili već na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, što je negde i cilj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari