Karim Benzemafoto EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Karim Benzema je sa Real Madridom osvojio sve dostupne trofeje i to u više navrata. Igračkih motiva da ostane je imao, ali kada je dobio finansijske iz Saudijske Arabije automatski je znao šta mu je činiti.

Vođen srcem, Benzema prvobitno nije hteo da prizna da je u intenzivnim pregovorima sa Saudijskom Arabijom (država je vlasnik njegovog ugovora, a ne klub).

Ipak, kada je dogovorio detalje raskida ugovora sa Realom, javnost je odmah bila obaveštena da dve strane više neće sarađivati.

Jednostavno, u 36. godini života, iako je već multimilioner, francuski fudbaler dobio je ponudu o kojoj, verovatno, nije mogao ni da sanja.

Prema saznanjima „Footmercata“, Benzema je potpisao trogodišnji ugovor sa Al Itihadom težine 600 miliona evra, s tim da ukoliko klub ne uspe da se plasira u azijsku Ligu šampiona, Benzema će automatski biti preseljen u ekipu koja je to obezbedila.

Benzema je postao igrač koji je potpisao najunosniji ugovor u istoriji fudbala.

Ponikao je u Lionu, a 2009. prešao je u Real. Za Madriđane je postigao čak 354 pogotka i drugi je strelac u istoriji kluba. Prvi je Kristijano Ronaldo sa 450 golova, a Portugalac je nešto ranije stigao u Saudijsku Arabiju i nosi dres Al Nasra.

Benzema je aktuelni osvajač Zlatne lopte, a sa Realom je osvojio pet puta Ligu šampiona, kao i Svetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je i četiri titule španske La Lige.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari