Beograd domaćin završnog turnira Evrolige 1Foto: Evroliga

Završni turnir košarkaške Evrolige biće održan u Beogradu, umesto u Berlinu, saopšteno je danas iz tog takmičenja.

Promenjeni su i termini Fajnal-fora, pa će se polufinala igrati u četvrtak 19. maja od 18.00 i 21.00, dok će se meč za treće mesto i finale igrati 21. maja od 16.00 i 19.00.

Beograd je pre četiri godine bio domaćin završnog turnira, na kojem je do titule došla ekipa Real Madrida.

Glavni grad Srbije tako će se pridružiti Barseloni, Madridu, Berlinu i Istanbulu, kao jedinim gradovima, koji su u ovom veku dva ili više puta bili domaćini Fajnal-fora.

Odluka o oduzimanju domaćinstva Berlinu doneta je zbog zdravstvenih mera vezanih sa pandemijom korona virusa u tom gradu.

„Nakon dugog razmišljanja, doneli smo ono što smatramo najboljom odlukom za naše navijače i igrače. Naš glavni cilj je da poštujemo integritet takmičenja i smanjimo neizvesnost za sve naše učesnike“, navodi se u saopštenju izvršnog direktora Evrolige Đordija Bartomeua.

„Zahvaljujem se srpskoj vladi i rukovodstvu glavnog grada na dobrodošlici, i svi se nadamo da će nam tokom pretposlednjeg vikenda u maju situacija sa pandemijom omogućiti da još jednom uživamo u uzbudljivom Fajnal-foru“, dodaje se u saopštenju.

Završni turnir će biti odigran u „Beogradskoj areni“, koja je izgrađena 2004. godine.

„Grad Beograd želi da zahvali košarkaškoj Evroligi što nam je ukazano poverenje da ugostimo ovogodišnji Fajnal-for. Ovo je velika pobeda Beograda, grada sporta, u kojem će se ovog meseca održati Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani. Beograd je već bio domaćin Fajnal-fora 2018. godine, za koji mislimo da je bio najbolje organizovan u istoriji ovog takmičenja. Trudićemo se da ovogodišnji turnir bude još uspešniji“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari