Beograd spreman za organizaciju Fajnal fora Evrolige 1Foto: BeoInfo

Beograd je spreman da ponovo bude pravi domaćin Fajnal fora najboljim košarkaškim ekipama Evrolige, od 19. do 21. maja, a organizacija tog velikog sportskog događaja dokaz je da je Srbija sportska zemlja poštovana širom sveta, poručeno je na sastanku Počasnog odbora Evrolige.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je na današnjem sastanku konstatovano da je završni turnir Evrolige ne samo veliki sportski događaj već i velika promocija za srpski sport i turizam, prenosi BeoInfo.

– Završni turnir je prilika da pokažemo da smo jedno od retkih mesta u Evropi gde mogu da dođu svi sportisti, da umemo dobro da organizujemo velika sportska takmičenja. Svako veliko sportsko takmičenje znači promociju sporta, turizma i pomaže da se dalje ulaže u sportske objekte. Sve je spremno za organizaciju ovog takmičenja i siguran sam da je ovo dobra prilika da lobiramo za naš sport i našu košarku, jer naš cilj jeste da Beograd ima dva učesnika u Evroligi. Na ovaj način želimo da pokažemo da imamo kapacitete da organizujemo najveća takmičenja, kako organizacionim sposobnostima tako i našom sportskom tradicijom – rekao je Vesić.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, poručio je da je organizovanje ovakve vrste takmičenja dokaz da je Srbija sportska zemlja, visokopoštovana kako u Evropi tako i u svetu. Prema njegovim rečima, velika je stvar što je Beograd dobio mogućnost da drugi put organizuje Fajnal for u konkurenciji sa najvećim svetskim gradovima, kao i to da će ukazano poverenje uspeti da opravda.

Željko Obradović, trener Partizana, podsetio je na veliko gostoprimstvo Beograda na završnom turniru Evrolige 2018. godine i izrazio uverenje da će ovog puta biti isto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari