Beograđani pozdravili paraolimpijce 1Foto: Starsport

Veliki uspesi srpskih sportista na Paraolimpijskim igrama u Riju krunisani su večeras svečanim dočekom ispred Skupštine Beograda pred oko hiljadu građana koji su došli da pozdrave osvajače medalja.

Paraolimpijce su pozdravili predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin.

Srbija je u Riju osvojila rekordnih devet medalja i tako takmičenje u Riju završila na odličnom 31. mestu. Paraolimpijci su se na bini pojavili nešto posle 19 časova, dok je muzički program svečanog dočeka, koji su činili Dejan Petrović big bend i grupa THCF, krenuo oko 18 časova.

Beograđani pozdravili paraolimpijce 2

Podsećamo, zlata za Srbiju iz Brazila su doneli Laslo Šuranji (streljaštvo), Borislava Perić-Ranković (stoni tenis), Željko Dimitrijević (bacanje čunja), dok su srebra osvojili Perić-Ranković i Nada Matić (stoni tenis), kao i Miloš Mitić (bacanje čunja). Konačno, bronze su pripale Šuranjiju (streljaštvo), Matićevoj (stoni tenis), Mitru Palikući (stoni tenis) i Nemanji Dimitrijeviću (bacanje koplja).

– Hvala svima koji su došli da nas pozdrave. Na ovakvom dočeku ima mnogo više treme nego na samom takmičenju – rekla je Borislava Perić-Ranković.

Srpski paraolimpijci nisu zaboravili da pomenu veliki rad sa svojim trenerima i selektorima, koje su apostrofirali kao najzaslužnije za velike uspehe koje su postigli, ali su tom prilikom i istakli da se nadaju da će na narednim velikim takmičenjima dati sve od sebe da ponovo obraduju naciju i vrate se sa novim medaljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari