Beogradska košarkaška klinika se od danas zove po Dušanu Ivkoviću 1foto: Srđan Stevanović Starsport

Jedan od najčuvenijih seminara za košarkaške trenere u svetu, Beogradska košarkaška klinika, od sada će nositi ime legendarnog Dušana Dude Ivković, saopštilo je danas Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS).

Kako se navodi u saopštenju, Beogradska košarkaška klinika je posle 20 godina postojanja promenila naziv odlukom Upravnog odbora Udruženja košarkaških trenera Srbije.

Protekle dve decenije Beogradska košarkaška Klinika okupila je sve srpske najznačajnije košarkaške stručnjake, a predavanja su držali vrhunski NBA treneri poput Grega Popovića, Lerija Brauna, Majka Dantonija Dona i Donija Nelsona, Dela Herisa, Sten Van Gandija…

Među predavačima su bili i najistaknutiji evropski stručnjaci Etore Mesina, Aito Garsija, Đoan Plaza, Havijer Imbroda, Dimtris Itudis i drugi.

Kako se dodaje, zahvaljujući kvalitetu predavača, za čije dovođenje je nemerljive zasluge, kao i za pokretanje celog tog projekta imao upravo Dušan Ivković, ovaj trenerski seminar je stekao ogroman ugled u svetu.

„Sve to Ivković je predano radio uz podršku UKTS kako bi se omogućilo što bolje stručno usavršavanje naših trenera što je smatrao jednim od ključnih faktora za dalji razvoj košarke na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju.

Pripreme za narednu Beogradsku košarku kliniku „Dušan Ivković“ su uveliko u toku, a kako iz UKTS-a najavljuju među prdavačima trebalo da se ponovo nađu i dva istaknuta trenerska imena iz NBA lige.

Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije i jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je 16. septembra u Beogradu u 78. godini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari