Ko je momak o kome su svi pričali na maratonu (FOTO) 1Foto: trcanje.rs

Većina onih koji su u nedelju, 14. aprila bili na ulicama Beograda pitali su se ko je momak koji je trčao ulicama Beograda i bodrio trkače maskiran u najveći simbol Beograda – beogradskog Pobednika.

Dragoljub Milosavljević, direktor Beogradskog trkačkog kluba (BRC) odlučio se za ovaj nesvakidašnji potez koji je tokom 32. Beogradskog maratona oduševio Beograd i sve goste Beograda.

„Hteli smo da pružimo Beogradu, performans koji nikada nije video na Beogradskom maratonu. U BRC-u se uvek trudimo da animiramo ljude da trče. Pobednik se nalazi na našem grbu, samo što naš pobednik trči. Mi smo hteli da ovaj simbol Beograda siđe sa Kalemegdana i da ga oslobodimo kako bi trčao sa nama. Pre same trke, sa Pobednikove ruke je odletela bela golubica, a na njegovu ruku je sletela patika. On je postao živa stvar koja se kretala ulicama grada“, naveo je Milosavljević u saopštenju.

Beogradski trkački klub je prvi i najveći rekreativni trkački klub za sve ljude koji bi da počnu ili unaprede svoje trčanje. Istorija kluba počinje 2009. godine kada su članovi kluba kao pioniri rekreativnog trčanja sproveli prva organizovana otvorena grupna trčanja u Beogradu.

Klub čine 15 mladih profesionalaca iz oblasti sportske nauke, ekonomije i menadžmenta. Beogradski trkački klub član je Atletskog Saveza Srbije i osnivač je prve running lokacije „Running Hub Beograd by PUSH“ u Ulici Tadeuša Košćuška 78 u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari