Beogradu fajnal-for 2018? 1Foto: FreeImages

Koliki je vizionar Nebojša Čović znaće se u narednih mesec dana, do kada bi Evroliga trebalo da objavi imena gradova domaćina sledeća tri fajnal-fora.

Sve češće se spominje da bi naredne godine organizaciju trebalo da dobije Istanbul, Beograd 2018, a Moskva 2019. Ovakvu informaciju u petak je objavio ugledni protal “Eurohoops”, ističući da je Beograd najveći kandidat za dobijanje organizacije završnog turnira 2018.

Nešto slično najavio je i prvi čovek Crvene zvezde u utorak: “Arena je ozbiljan kandidat za organizaciju fajnal fora Evrolige, a nešto mi se javlja da će to biti 2018. godine”. Ukoliko se predviđanja obistine, srpska prestonica će prvi put biti domaćin završnog turnira Evrolige; a da je Kombank arena spremna da ugosti najbolje košarkaše Starog kontinenta potvrdio je i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu proletos je saopštio listu od šest kandidata, na kojoj se nalazio i Beograd, a gradonačelnik Siniša Mali posle toga mu je poslao pismo, u kome izražava sprenost da se fajnal-for 2018. ili 2019. organizuje u Kombank areni. Inače, Istanbul je u prošlosti dva puta organizovao završni turnir (1992, 2012), a Moskva 2005.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari